Colțescu, apărat în presa din Franța și pe rețelele sociale. «Vă prezint 22 de idioți…»

Autor:

Data:

Eseistul si cronicarul francez Eric Zemmour a vorbit la emisiunea Face à l’Info, difuzată de CNews, despre incidentul produs în timpul meciului dintre PSG-Basaksehir, marțea trecută.

Controversa asupra expresiei folosite de Sebastian Colțescu pentru a-i indica arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, pe membrul echipei tehnice a echipei turce pe care trebuia să-l sancționeze, nu s-a terminat.

Jurnalistul Éric Zemmour consideră că acest incident este doar o manevră din partea anumitor canale mass-media care ”aleg un eveniment cu o poveste aparent rasistă” pentru a o reda în felul lor.

”Acest termen, rasism, a devenit un cuvânt care nu mai înseamnă nimic. În mod normal, este o teorie care spune că o rasă este superioară alteia. Puțini oameni sunt cu adevărat rasiști. Există suprematiștii albi, negri și asiatici […] Sunt destul de minoritari. Așadar, rasismul a devenit o expresie oarecum tulbure, care nu mai înseamnă prea mult”, afirmă Éric Zemmour, citându-l pe Claude Lévi-Strauss, teoreticianul anti-rasism.

Potrivit lui Eric Zemmour, arbitrul român a pronunțat doar cuvântul ”black”, și anume ”negru” în limba română, ”așa cum ar fi spus ”gras”, ”înalt”, ”alb” ”. Pentru el ”nu este o insultă” și este ”victima unei operațiuni care îl depășește”.

”Înainte spuneam ”artă neagră”, asta nu era o insultă. Acum a devenit insulta supremă. Negrul este o definiție, dacă a luat-o ca pe o insultă, asta e problema lui. Mi se spune ”bătrân”, totuși este adevărat ”, spune Eric Zemmour.

În cele din urmă, jurnalistul francez a analizat și personalitatea lui Demba Ba, jucătorul Basaksehir care a condus revolta în timpul meciului.

”Meciul a fost suspendat la inițiativa celor două echipe, care au acuzat unul dintre arbitri că ar fi făcut remarci rasiste. Nu ar trebui să lăudăm inițiativa jucătorilor de a lupta, împreună, împotriva rasismului? ”, întreabă jurnalista Christiane Kelly, moderatoarea emisiunii.

”Sună ca un slogan de protest sindicalist: Toți împreună. Jucătorul Demba Ba s-a simțit insultat, dar când privim contul său de Twitter, descoperim că este un activist islamist. El a susținut islamiștii BarakaCity, Colectivul împotriva Islamofobiei din Franța (CCIF), Erdogan, Tariq Ramadan. Prin urmare, nu este inocentul anului”, a răspuns.

Pentru Eric Zemmour, în spatele acestei întâmplări există și o regie: ”Sunt întotdeauna atent la toate aceste acuzații de rasism, deoarece astăzi toată lumea îi tratează pe toți ca pe niște rasiști. Când oamenii spun că sunt scund, chel sau urât, sunt și eu rănit”.

___________

Incidentul produs de arbitrul român continuă să fie dezbătut intens pe rețelele de socializare. Unul dintre mesaje, scris în franceză de un utilizator născut la Istanbul, a devenit viral, stârnind o mulțime de reacții și comentarii pe Facebook.

”Vă prezint douăzeci și doi de idioți.

Cei în albastru-roșu joacă pentru o echipă de fotbal ce aparține prinților miliardari qatarezi; prinți care, în țara lor, impun fără rușine munca forțată și sclavia a zeci de mii de muncitori străini pe santierele Cupei Mondiale 2022. Muncitori străini, în majoritate NEGRI, din Somalia, Etiopia. Acum, sub ochii noștri

Cei în portocaliu joacă împotriva unei echipe de fotbal ce aparține unor apropiați ai președintelui turc Erdogan; Erdogan care conduce de douazeci de ani o țară în care mass-media, miniștrii și armata folosesc în mod regulat cuvintele ”armean”, ”grec”, „gavur” (non-musulman), ”kafir” (necredincios), ca insulte; Erdogan care, în persoană, își insultă oponenții numindu-i atei

Ce fac acolo, în genunchi?

Se unesc pentru a protesta împotriva oribilului rasism al unui arbitru român care, pentru a desemna un negru colegului său, a folosit termenul de NEGRU, fără nicio conotație peiorativă sau negativă, în limba română.[..]

Douăzeci și doi de ipocriti în jurul unei lupte false.

Arbitrul român a fost de atunci cel mai înjosit, insultat, urât om de pe planetă. Linșajul social este de o sălbăticie rară. Când nu este numit rasist, este numit idiot, tâmpit. Suntem siguri că profesia, mijloacele sale de trai, îi vor fi interzise.

Nu are dreptul de a vorbi, nimeni nu vrea să-i audă apărarea. El este găsit vinovat și condamnat la moarte prin răzbunare populară.

Amintiți-vă un lucru: Nicio luptă falsă nu este inocentă”.

Leave a Comment