Avem o campioană mondială la atletism! Cristina Simion, învingătoare în Argentina

17 Noi 2019 | scris de Anita Raicu

Într-o perioadă în care performanțele sportivilor români în întrecerile internaționale sunt din ce în ce mai slabe, atleta Cristina Simion a reușit un rezultat de excepție devenind campioană mondială la alergare montană.

Avem o campioană mondială la atletism! Cristina Simion, învingătoare în Argentina

În cadrul concursului desfășurat în Argentina, la Villa de Angostura, Cristina Simion a terminat prima alergarea celor 41,05 kilometri, depășindu-le pe Adeline Roche (Franța) și Blandine L’Hirondel (Franța).

"Este rezultatul muncii depuse din ultimele luni. Cristina a arătat o dorință fantastică de a câștiga pe tot parcursul cursei. Cristina mi-a spus în zilele premergătoare că vrea să cucerească o medalie, că va urca pe podium, dar nu credea nici ea că va fi aur. Suntem foarte fericiți", a declarat, pentru Eurosport, antrenorul Cristinei, Ionuț Gălițeanu.

La echipe feminin, România s-a clasat pe locul trei și a cucerit medalia de bronz, iar la echipe masculin, echipa noastră a terminat pe poziția a cincea.

Florin Florea, președintele Federației de Atletism, a declarat că nu se aștepta la o performanță atât de bună din partea sportivilor și anunță că România își depune candidatura la organizarea Europeanului de alergare montană

"Victoria Cristinei reprezintă o supriză plăcută pentru delegația României. Este un semn că alergarea montană are viitor în România. Comunitatea alergătorilor montani trebuie să se dezvolte și acum are toate argumentele. Avem echipe bune de seniori.

La ce am văzut în Argentina, cred că putem organiza și noi o competiție de rang înalt. Felicitări sincere Cristinei și celor care s-au ocupat de pregătirea eu. Felicitări sincere tuturor pentru ceea ce au realizat la acest Campionat Mondial", a declarat Florin Florea.


CLICK - Follow us on Google News