CTP comentează eliminarea lui Halep de la US Open: Nici asta n-a putut să facă Simo, de-mi dădeam palme…

Autor:

Data:

Cumva neașteptat, deși nu se poate spune ca US Open a fost turneul care i-a adus cele mai mari satisfacții, în acest an Simona Halep a ieșit încă din primul tur al Grand Slam-ului american, fiind învinsă de o jucătoare venită din calificări.

Ucraineanca Daria Snigur s-a impus în fața lui Halep în trei seturi, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Inevitabil, CTP, în calitate de chibiț al tenisului, a comentat meciul Simonei, în stilu-i tradițional…

”De la taiwaneza Su Wei Hsieh n-am mai văzut o jucătoare firavă care să folosească atât de mult și de abil greutatea rachetei pentru a compensa lipsa de forță în brațe și trunchi. Un exemplu perfect de ceea ce se numește easy power. 

Pe lângă îndemânare, Daria Snigur a arătat și un tupeu controlat, necedând niciun moment inițiativa în meci – în setul 2, pierdut cu 0-6, Snigur a greșit mult, nu Simona a pus stăpânire pe joc.

Era unplayable, de nebătut, ucraineanca de 20 de ani, venită din calificări? Nicidecum.

Simona ar fi avut soluții. De pildă, dreapta semiplată cu deschidere foarte largă a Dariei are nevoie de timp și spațiu pe măsură pentru a fi eficientă – dacă Simona ar fi presat-o pe dreapta cu lovituri sistematic tari și iuți, în cros, greșelile se puteau înmulți rapid.

Dar până să-i facă ceva adversarei, Simona a avut probleme cu ea însăși.

Lipsă generală de luciditate.

Iarăși, și iarăși, serviciul, slab, nesigur, și primul, și al doilea. Snigur putea fi destabilizată și prin ținutul mingii în teren, cu lovituri adânci, în raliuri lungi.

Nici asta, specialitatea ei, n-a putut să facă Simo, greșind neforțat de-mi dădeam palme…

În fine, altă hibă veche, faptul că nu a încercat aproape deloc să returneze decisiv serviciul 2 al Dariei, cât se poate de atacabil…

Asta e”, a scris CTP, într-un editorial publicat de gsp.ro.

Leave a Comment