Simona Halep, eliminată de la Roland Garros. CTP explică eșecul: «Știa că va fi executată dacă face asta…»

Autor:

Data:

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a fost învinsă în optimile de finală a turneului de la Roland Garros de Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA), scor 1-6, 2-6.

”N-am ce să-i reproșez Simonei. Tomas Berdych spunea, tot după un meci pierdut la Paris contra unui outsider, un francez clasat cu mult în urma lui: «Astfel de lucuri se întâmplă». Dacă o jucătoare nimerește o astfel de zi, excepțională, cand e în zonă, în transă, îi intră totul, n-ai nicio șansă! 

Swiatek este categoric o jucătoare extrem de talentată, de mare viitor, care a încercat să facă aproape tot ce a încercat și Anisimova. Însă starea ei psihică a fost total diferită față de cea a americancei. A lovit decisiv atât cu dreapta, cât și cu reverul, nu a intrat în jocul Simonei.

A pășit pe teren cu sentimentul că nu are ce pierde și că i se dă voie să încerce orice. A oferit o paletă de execuții care nu lasă nicio breșă. A lovit foarte bine, tare, la linie. Inexpugnabilă! Și-a ales foarte bine loviturile, a pus niște scurte impecabile. 

A servit excepțional, exercitând o presiune continuă asupra Simonei pe serviciu, a crispat-o continuu cu returul, de multe ori imparabil, iar Simona a fost nevoită să servească lung cu a doua minge. Știa ca dacă va servi scurt va fi executată. De aici dublele greșeli și destrămarea jocului Simonei. 

Halep a fost în cea mai bună formă a ei, dar nu putea să-i facă față azi lui Swiatek. I-a intrat absolut orice minge. Altadată, nu se știe. Nicio minge în tenis nu seamănă cu cealaltă. O să vedem ce se va întâmpla cu această jucătoare din Polonia în viitor”, a comentat CTP.

Leave a Comment