CTP, despre cazul Colțescu: «Ce a făcut e meltenism, ghiolbănie! A vorbit românește, gândindu-se că nu va înțelege nimeni»

Autor:

Data:

Cum nu se putea să se întâmple ceva pe lumea asta care să nu poată fi comentat de Cristian Tudor Popescu, de același tratament caustic a avut part și incidentul care l-a avut în prim-plan pe arbitrul român Sebastian Colțescu, petrecut în timpul partidei PSG – Başakşehir, din Champions League.

Deși mărturisește că nu și-ar mai fi dorit să vorbească despre fotbal, după episodul Maradona, în stilu-i caracteristic, CTP șterge pur și simplu pe jos cu Sebastian Colțescu, pentru cele două cuvinte care au declanșat scandalul – ”ăla negru”, cu referire la un fotbalist al formației turce.

”Nu aș vrea să mai vorbesc despre fotbal. Am făcut-o recent despre Diego Maradona și mi-a ajuns… Pentru că insisți și pentru că nu e vorba doar despre sport, o să îți explic ce s-a întâmplat aici.

A-l acuza de rasism pe acest domn Colțescu e prea mult și prea nobil pentru persoana lui. E vorba de meltenism, de ghiolbănie! El este un cetățean al Românichii, nu al României”, a declarat CTP pentru ProSport.

”Ceea ce numesc oficialii occidentali sau politicienii rasism este pură ghiolbănie a acestui personaj. Pe deasupra, este nedumerit, ca și destui alți cetățeni ai Românichii, de ce se întâmplă aceste lucruri acum, de ce se face atâta zarvă, de ce tot tapajul acesta…

Înțeleg că există o scuză că nu ar fi putut să identifice jucătorul altfel… Cum să nu poată identifica un arbitru un membru al unei echipe? Cum să nu-l poată identifica altfel decât folosind expresi ”ăla negru”?

Este inacceptabil să nu ai cultura, indiferent de convingerile tale și indiferent dacă ești un ghiolban în Românica, nu în România, de adresare și de identificare! Vorbim totuși despre un arbitru de Champions League! Ești obligat să ai această minimă cultură.

Să vă mai spun ceva. Ați observat că el a vorbit românește, nu a vorbit în engleză sau franceză? De ce? Turca nu îi puteam cere să o cunoască, dar engleza e o limba oficială și e limba utilizată în UEFA Champions League. Chiar și cei de la Bașakșehirspor i s-au adresat lui în engleză.

De ce a vorbit românește? Pentru că s-a gândit că nu va înțelege nimeni. În subconștient a crezut că vorbind în limba lui și a lui Hațegan nu îl va auzi nimeni și nu îl va înțelege. A vrut să se ascundă. Asta este povestea acestui episod”, a mai declarat CTP pentru ProSport.

Leave a Comment