Cum explică presa internațională despărțirea dintre Halep și Cahill

Simona Halep și Darren Cahill nu vor mai colabora, a anunțat jucătoarea română de tenis pe contul său de Twitter. 

"După 6 ani minunați în care am lucrat împreună, Darren Cahill și cu mine am decis că este momentul să punem capăt relației noastre profesionale.

Mulțumesc, D, pentru tot, pentru că m-ai făcut să fiu o jucătoare de tenis mai bună, dar și o persoană mai bună.", a scris Simona Halep, pe Twitter.

Cei doi s-au despărțit după o colaborare care a durat șase ani. Halep a transmis că hotărârea a fost luată de comun acord cu antrenorul, însă nu a precizat și care au fost motivele din spatele acestei decizii.

Presa internațională comentează anunțul făcut de Simona Halep și a încercat să găsească explicații pentru alegerea fostului lider mondial.

"Halep, care a avut un an complicat în ceea ce privește rezultatele și accidentările, caută acum un aer proaspăt în echipa sa pentru anul 2022, deși nu se știe încă cine o va antrena", a scris ESPN.

"Au existat multe schimbări majore în viața Simonei Halep în ultimele săptămâni. Pare că se pregătește pentru următorul capitol din viața sa, cu mai puțin de o săptămână înainte să împlinească 30 de ani.

Halep a anunțat că a încheiat colaborarea cu respectatul Darren Cahill, după ce aceștia au lucrat împreună în ultimii șase ani. În tenisul feminin, asta înseamnă o eternitate", a scris publicația canadiană Open Court.

"Cei doi au lucrat, cu întreruperi, timp de șase ani, iar vestea vine la scurt timp după ce Halep s-a căsătorit cu Toni Iuruc", a fost reacția tennis.com.

"Multe schimbări în viața Simonei Halep. După ce s-a căsătorit acum câteva zile, românca a anunțat o mare decizie în privința carierei sale. După șase ani de colaborare, numărul 14 mondial a decis să se despartă de antrenorul Darren Cahill.

Halep a avut un sezon dificil, cu rezultate puține și o accidentare care a ținut-o departe de teren timp de trei luni, în perioada mai-august.

Jucătoarea de 29 de ani are nevoie, cu siguranță, să înceapă un nou ciclu și să fie din nou una dintre cele mai bune jucătoare din lume", a scris tennisactu.net.