Darren Cahill, fermecat de România: «Simo îşi iubeşte ţara mai mult decât oricine altcineva»

14 Apr 2021 | scris de Anita Raicu

Darren Cahill a ajuns în România pentru a conduce antrenamentele Simonei pe zgură. Cei doi au fost surprinşi la Arenele BNR, unde au făcut o şedinţă de antrenament.

Darren Cahill, fermecat de România: «Simo îşi iubeşte ţara mai mult decât oricine altcineva»

Cu acest prilej, australianul a vorbit cu presa din România şi a anunţat că, în următoarea perioadă, o va însoţi pe eleva ei, în toate turneele importante, urmând să meargă cu ea şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Îmi e întotdeauna dor de România. E un loc extraordinar. Am petrecut mult timp aici, cu Simona, la antrenamente, în ultimii ani, şi îmi place să revin aici.

Chiar dacă am avut o călătorie lungă, tatăl Simonei mi-a oferit, ieri, o băutură, un coniac, ceea ce m-a ajutat să trec cu bine peste oboseala acumulată pe drum. N-a fost tocmai uşor să jucăm tenis după masă, dar ne-am descurcat şi apoi am şi dormit bine“, şi-a început Cahill discursul cu zâmbetul pe buze.

”Întotdeauna avem aşteptări mari de la sezonul de zgură, pentru că e suprafaţa ei cea mai bună, e suprafaţa pe care Simona se simte cel mai confortabil. E campioană la French Open şi aceasta e suprafaţa pe care străluceşte şi joacă cel mai bun tenis al ei.

Planul e să merg cu ea şi la Jocurile Olimpice. Cred că să-ţi reprezinţi ţara în Fed Cup sau la Jocurile Olimpice e o mare onoare pentru o jucătoare de tenis. Orice medalie ai obţine la Jocurile Olimpice, ar fi o mândrie extraordinară, aşa că obiectivul de a merge acolo şi de a obţine o medalie e extrem de important pentru Simo“, a continuat Cahill.

Australianul a povestit că, de câte ori vine în România, e plăcut impresionat de căldura cu care e întâmpinat.

”Românii sunt foarte asemănători cu australienii. Cei pe care îi cunosc m-au tratat foarte bine, e o ţară foarte relaxată.

Cred că oamenii sunt la fel ca şi australienii, care suntem foarte departe de restul lumii, ne place să călătorim, ne place să ieşim din Australia, ne place să vorbim despre ţara noastră, despre cât de frumoasă e.

Locurile voastre de la ţară sunt absolut senzaţionale. În plus, aveţi nişte deserturi fabuloase! În general, mie nu-mi plac foarte mult deserturile, dar am fost tentat să încerc câteva chestii aiciׅ“, a spus Cahill. 

Întrebat cine ar ceda primul, dacă ar face schimb de locuri cu Simona, antrenorul lui Halep a oferit un răspuns categoric.

”Ea ar ceda prima. Îşi iubeşte ţara mai mult decât oricine altcineva pe care am cunoscut în viaţa mea, aşa că ar rezista câteva săptămâni în Australia şi apoi ar fi într-un avion, direct înapoi în România“, a spus Cahill.


CLICK - Follow us on Google News