Poveste despre bun simţ şi modestie cu David Beckham, devenit eroul unui jucător român

17 Dec 2019 | scris de Monica Pavelescu

Probabil că dacă ar fi foarte clar faptul că performanța sportivă nu se construiește doar prin talent sau calitățile demonstrate pe teren, ci și prin caracter, educație, sportul românesc n-ar mai fi într-un proces de cădere continuă...

Poveste despre bun simţ şi modestie cu David Beckham, devenit eroul unui jucător român

Ce oferă în prezent fotbalul spectatorului român? Păi, un ritm de joc lent, execuții ridicole, multe freze gelate și cadre la tv în care se pot citi pe buzele jucătorilor  înjurături de mamă pe buze. 

Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, David Beckham sau Zlatan Ibrahimovici, sunt doar câteva nume ale unor jucători uriaşi, care au înțeles că datorită statutului lor au și o responsabilitate socială destul de mare. Tocmai de aceea, atunci când ies de pe teren, astfel de fotbalişti sunt atenţi în ceea ce priveşte comportamentul lor, și nu numai în relaţia lor cu fanii, ci şi de modul în care interacţionează cu alţi jucători şi antrenori.

Fostul fotbalist, Florin Lovin spune că a trăit o astfel de experineță pe vremea când era legitimat la Steaua şi a avut şansa de a juca de două ori cu Real Madrid în grupele Ligii Campionilor. 

Ceea ce l-a marcat însă pe Lovin în aceste două partide a fost întâlnirea cu David Beckham care, la vremea respectivă juca la Real, despre care a povestit un episod superb.

”În meciul de pe Ghencea (câştigat de Real cu 4-1 - N.R.), eu am jucat din primul minut, în timp ce Beckham a intrat prin minutul 70. La un fault, când meciul era întrerupt, i-am spus: «David, mi-ar face o mare plăcere să am tricoul tău. Eu sunt colecţionar împătimit, aşa că aş vrea să-mi completez seria». Mi-a spus însă că-i pare rău pentru că apucase să-i promită tricoul unui copil de mingi în momentul în care a intrat pe teren, înainte de startul partidei. (...)

La meciul din Spania, voiam să-l abordez, eram amândoi pe bancă, apoi la încălzire, dar parcă mi-era ruşine să-i reamintesc faptul că mi-a promis tricoul. «Mă, nu pot să-i spun iar!», mi-am zis, şi am lăsat-o aşa. Am intrat amândoi pe teren, cam prin minutul 70.(...)

La final, după ce noi ne-am dus să ne salutăm suporterii, veniţi în număr foarte mare, erau peste 20.000, ne-am întâlnit pe tunelul care duce spre vestiare. La Real, acesta este despărţit în două de un grilaj. Când să intru pe tunel, am auzit din spate o voce: «Hei, Lovin!». 

M-am întors, extrem de surprins, şi l-am văzut pe el (David Beckham - N.R.) cum se dezbracă, după care mi-a spus: «Ia tricoul meu!». Practic, gestul m-a lăsat mut. Abia am putut să spun un mulţumesc, cu vocea gâtuită de emoţie, după care am dat să plec. Dar, am auzit iar din spate vocea lui: «Hei, dă-mi şi tu tricoul!». (...)

A fost ceva super. După aceea, ne-am întâlnit puţin şi la oficială, ne-am salutat, ne-am pupat pe obraz şi asta a fost. Dar, a fost un moment superb, să văd fotbalişti imenşi de o modestie incredibilă”, a povestit Florin Lovin.


CLICK - Follow us on Google News