3dots.ro

Ce credea un fost mare înotător despre David Popovici: ‘Copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede’

Ce credea un fost mare înotător despre David Popovici: ‘Copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede’

David Popovici a avut o vară de excepție în care a doborât numeroase recorduri și a atras toate privirile, cucerind în total 10 medalii la competițiile de seniori și juniori la care a participat.

Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului care a produse senzație în acest an în natația mondială, David Popovici, a purtat o discuție cu fostul înotător australian Brett Hawke, în cadrul podcast-ului acestuia – Inside with Brett Hawke.

Printre altele, antrenorul a răspuns și întrebărilor privind suspiciunile de dopaj în cazul lui David Popovici,Hawke recunoscând că a crezut că românul consumă substanțe interzise pentru a putea înota atât de rapid.

"În primul interviu pe care l-am făcut cu el, i-am spus lui David: 'Credeam că te dopezi'! A scos timpul de 47,3 la 16 ani. Gândul meu era: 'Copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede'", a spus Brett Hawke.

Adrian Rădulescu a explicat că a mai auzit astfel de zvonuri despre elevul său, declarându-se trist că sunt unii oameni care cred cu adevărat că Popovici trișa pentru a obține cele mai bune rezultate.

"Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: 'Oh, el ia marfa aia bună'. E o situație despre care am discutat-o cu el.

Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi acesta este pasat și copiilor. Poate şi spun ceva înainte de concurs.

David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta.

Când le auzi de la copii care au 13 ani și ei chiar cred cu adevărat că e adevărat, atunci e foarte trist", a spus Andrei Rădulescu în cadrul podcast-ului Inside with Brett Hawke.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs