Cu ce animal se identifică David Popovici. ”În piscină, dacă vă uitați la mine, nu sunt nici cel mai mare și nici cel mai musculos”

Autor:

Data:

Cu ce animal se identifică David Popovici. ”În ziua cursei, în piscină, dacă vă uitați la mine, nu sunt nici cel mai mare și nici cel mai musculos”

Într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport, David Popovici a  vorbit despre influența pe care o are marele înotator american Michael Phelps asupra modului în care își construește cariera și a fost invitat să identifice un animal care l-ar reprezenta cel mai bine…

“Încerc să traduc învățăturile lui Michael Phelps, punctul meu de referință, în cotidianul meu. Am citit cartea sa ”No Limits” de trei ori. El punctează, și sunt de acord, că nu trebuie să corespundem așteptărilor pe care le avem de la noi cu cele pe care alții le au de la noi.

Spunând că viețile fiecăruia dintre noi sunt incomparabile cu ale celorlalți, nu s-a oprit niciodată din a-și atinge obiectivele, s-a antrenat și a muncit în continuare, încercând să își depășească limitele. Muncă, muncă, muncă, dar și managementul presiunii: așa încerc să trag mai tare și să devin mai bun.

Dacă Phelps a fost un rechin, David Popovici e…?

O libelulă. Pentru că este o insectă care zboară deasupra apei și se mișcă rapid. Este bizară alegerea ca animal, admit, însă mă regăsesc mai mult într-o libelulă decât într-un prădător mare.

În ziua cursei, în piscină, dacă vă uitați la mine pe lângă ceilalți, nu sunt nici cel mai mare și nici cel mai musculos, însă știu cum să îi provoc pe ceilalți și cum să ating primul la finish.

Libelula are o conformație specifică ce îi permite să se miște rapid și îmi place să cred că stilul meu este unul similar”, a declarat David Popovici pentru Gazzetta dello Sport.