3dots.ro

David Popovici, campion european cu un record mondial fabulos în proba regină a natației – video

David Popovici, campion european cu un record mondial fabulos în proba regină a natației – video

Din articol:

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber, la Campionatul European de natație de la Roma, cu un nou record mondial.

Campion mondial la 100 și 200 de metri liber în acest an la Budapesta, Popovici și-a trecut în palmares o nouă victorie impresionantă.

David Popovici se calificase în finala Europeanului cu un timp remarcabil, 46.98, al patrulea din toate timpurile, la numai 7 sutimi de recordul mondial al brazilianului Cesar Cielo Filho, 46.91, stabilit în 2009.

Popovici a câștigat finala de la Roma cu timpul de 46.86, un nou record mondial, cu 5 sutimi mai bun decât vechiul record, al lui Cielo Filho.

În urma lui Popovici s-au clasat ungurul Milak (47.47) și italianul Miressi (47.63).

David Popovici deține în prezent aproape toate recordurile în proba regină a înotului: recordul mondial, european, al competiției, dar și recordurile mondiale și europene de juniori. Singura bornă care îi lipsește e cea olimpică, pe care are șansa să o corecteze la Paris, peste doi ani.

Performanța lui David Popovici, record mondial doborât după 13 ani, a făcut imediat înconjurul planetei.

Italienii de la Oa Sport nu s-au ferit de cuvinte: ”David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri după 13 ani”.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație sportivă din Italia, i-a dedicat un articol separat, poziționat în prima parte a site-ului. Are titlul ”Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, iar în el este prezentată filosofia de viață a fenomenului natației.

Și francezii de la L'Équipe au fost impresionați de performanță și i-au dedicat un material amplu: ”David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”.

Spaniolii de la Marca au remarcat că performanța lui David este cu atât mai specială, cu cât a fost reușită fără echipamentele speciale din 2009: ”Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri și fără costumele magice”.

Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs