David Popovici, în finală la 200m liber: ”Am sprintat un pic ca să nu cumva să fiu atât de tâmpit încât să nu mă calific”

David Popovici, în finală 200m liber: ”Spre final am sprintat un pic ca să nu cumva să fiu atât de tâmpit încât să nu mă calific”

David Popovici s-a calificat fără să forțez în finala probei de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Natație ce se desfășoară în Japonia, la Fukuoka.

Înotătorul român, legitimat la CS Dinamo, a obținut cel mai bun timp – 1:44,70.

Finala va avea loc marți, 25 iulie 2023, de la ora 14:02.

”Singurele mele dorințe erau să-mi iasă bazinele, proba așa cum am calculat-o. Îmi doream să mă calific primul. Uite că de data asta aveam și un obiectiv pentru a-mi asigura cumva calificarea.

Am vrut să termin primul semifinala pentru a ști că voi intra oricum în ultimul act”, a comentat David Popovici calificarea în finala probei de 200 de metri liber.

”M-am simțit bine, n-a fost ușor, niciodată nu-i ușor. De dimineață, când terminasem proba, era un bazin de relaxare unde o să mă duc și acum curând. Și m-am întâlnit cu câțiva competitori și ziceau e ușor, ușor. Nu, nu, chiar nu e ușor.

De dimineața am înotat mai încet a doua jumătate a cursei. Spre final am sprintat un pic ca să nu cumva să fiu atât de tâmpit încât să nu mă calific.

Apa e bună, dar e foarte rece, nu știu ce au japonezii de o fac așa, dar ajută. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european.

Parcă europenii noștri sunt mai fanatici, țipă, se mișcă mai tare, se agită. Dar e clar că japonezilor le place foarte mult înotul și sportul, iar asta se vede”, a spus Popovici.

”Cred că nimeni nu are dreptul să-și dorească mai mult decât tine, nici măcar antrenorii, nici măcar părinții. Și presiune, presiune, presiune.

Întotdeauna există, n-am ce să-i fac. Există, în schimb, pot să controlez ce presiune ajunge la mine și cu fiecare cursă și cu fiecare concurs, învăț s-o gestionez din ce în ce mai bine.

Cum spunea și Michael Phelps, el nu iubea să câștige, ci ura să piardă. Nici mie nu-mi place să pierd, însă știu că dacă se va întâmpla vreodată, pentru că se poate întâmpla orice, ori e o victorie, ori am învățat ceva.

Așa că, cu mentalitatea asta, nu prea are ce să deranjeze”, a mai declarat David Popovici.

David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukuoka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 27 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 28 iulie.