Specialist, despre succesele lui David Popovici: La vârsta asta, oasele lui sunt pline cu aer. După olimpiadă, îi iau americanii la studii

În contextul discuțiilor despre cazul Halep, Dorel Tocitu doctor în biochimia efortului de înaltă performanță, membru al echipei de pregătire a lui David Popovici, a vorbit despre calitățile care au stat la baza succeselor obținute de sportivul român în acest an.

Dorel Tocitu este șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului de la Institutul Național pentru Cercetare în Sport și se ocupă de zeci de ani de sportivi de top sau de copii la început de drum în materie de performanță.

”La vârsta asta, a împlinit recent 18 ani, oasele lui sunt pline cu aer. E încă foarte ușor.

Dar trebuie să se pregătească deja pentru ziua în care oasele lui devin mai grele. Va trebui să compenseze atunci prin forță ca să se deplaseze la fel în apă.

La masa pe care o are, frecvența brațelor e OK, spunea și Adrian Rădulescu, antrenorul lui, că nu vrea să schimbe acum nimic la acest capitol.

Vom vedea cum vor evolua lucrurile, pentru că, după Olimpiada de la Paris, îi iau americanii pe amândoi. Pe David Popovici la studii, pe Rădulescu să antreneze acolo”, a declarat dr. Doru Tocitu pentru playsport.ro.

despre cum decurge o întâlnire cu David Popovici…

”Eu sunt ca Mama Omida. Nu vorbim nimic atunci când vin la mine. Mă uit întâi la sânge. Spun ce cred eu, apoi Adrian Rădulescu descrie bănuielile lui. Intersectăm opiniile, iar ei doi decid, firește.

Eu le-am zis însă în permanență să nu se lase impresionați sau sfătuiți de nenumărații oameni din jurul lor, dornici să ofere diferite soluții. ”Ați ajuns împreună până aici, bravo!, e treaba voastră cum, mergeți la fel înainte”.