3dots.ro

Ce spune David Popovici despre timpul celebrului Michael Phelps, de care l-a despărțit o sutime de secundă

Ce spune David Popovici despre timpul celebrului Michael Phelps, de care l-a despărțit o sutime de secundă

La două zile după ce a doborât recordul mondial la 100 m liber, David Popovici a devenit campion european la 200 m şi a reușit al treilea cel mai bun timp din istorie în această probă – 1.42.97.

Cele mai bune performanțe la 200 m liber au fost obținute de Paul Biedermann – 1:42.00, la Mondialele de la Roma din 2009 și Michael Phelps – 1:42.96, la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing.

David Popovici recunoaște că s-a gândit la timpul americanului Michael Phelps, pe care a fost foarte aproape de a-l doborî.

”Sunt foarte mulțumit. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu. 'Ah, încă o sutime', ăsta a fost primul gând.

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici ne îndreptăm în direcția pe care o dorim.

Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea.

Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a declarat David Popovici.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs