De ce n-a plecat David Popovici cu bursă în Statele Unite și la ce materie trebuie să facă meditații pentru BAC

După performanțele fantastice de la Mondialele de la Budapesta, David Popovici și-a continuat evoluțiile extraordinare și la Europenele de la Roma –  încununate cu recordul mondial pe suta de metri.

Multă lume se întreabă de ce David Popovici nu a dat curs multiplelor oferte pe care le-a primit de la Universitățile de prestigiu din SUA și din Europa.

În cadul podcast-ului Fair-play, Popovici a explicat chiar el:

"Am avut zeci de oferte de la universități din State și din Europa, cu bursă completă. M-am gândit ce ar însemna asta?

Ar înseamna să mă despart de antrenorul meu și de echipa mea. Mi-am dat seama că este mult mai important ce îmi doresc eu, iar într-un sport atât de individual cum e înotul relația cu antrenorul e esențială".

"Antrenorul meu e tânăr. Când am început eu înotul cu el, aveam 9 ani, iar el avea 24 de ani, era un tânăr antrenor. N-am cum să las baltă chestia asta", a spus Popovici despre antrenorul său, Adrian Rădulescu.

Popovici a mai explicat că sistemul din SUA nu era pe placul lui.

"Acolo concurezi pentru universitatea ta și se pune foarte mult accent pe treaba asta. Și când concurezi în liga lor nu mai ai atâta timp pentru Europene, Mondiale și Olimpiade. De asemenea, nu ai voie să primești contracte și sponsorizări și pierzi multe oportunități".

David Popovici va da BAC-ul anul viitor.

"Trebuie să fac meditații la română. La istorie nu cred, dar la română sigur. Momentan nu e un stres, dar pe măsură ce te apropii ajungi să te stresezi. Profesorii de la Coșbuc sunt geniali m-au înțeles întotdeaua, m-au susținut, m-au lăsat să trimit un proiect mai târziu", a spus Popovici.