3dots.ro

Djokovic a plâns ca un copil la Belgrad: Imagini cu revenirea campionului sârb acasă – video

Djokovic a plâns ca un copil la Belgrad: Imagini cu revenirea campionului sârb acasă – video

Gurile rele din România, periodic, ne fac cunoscut faptul că Novak Djokovic e un ”trădător, lipsit de caracter“, fiindcă s-a stabilit la Monte Carlo ca să nu-și plătească impozitele în țara natală, Serbia.

Culmea este că tocmai în Serbia nimeni nu pare să fie preocupat cu adevărat nici de locul unde și-a stabilit reședința Nole și nici de faptul că nu-și plătește impozitele în Serbia. Asta pentru că, probabil,sârbii apreciază rezultatele incredibile ale eroului lor, care, pe lângă faptul că e un sportiv colosal, e implicat și în foarte multe acțiuni caritabile.

Dovadă a faptului că Djokovic e privit ca un ”zeu“ în Serbia e primirea pe care de care s-a bucurat la revenirea în țară, după ce a câștigat US Open 2023.

În cadrul unei acțiuni comune, la Belgrad, sârbii i-au aplaudat atât componenții naționalei de baschet masculin, vicecampioană mondială, dar și pe Nole, proaspăt câștigător Grand Slam-ul cu numărul 24.

La conferința de presă de după finala US Open, Novak Djokovic a fost întrebat dacă, după acest nou succes, se poate include în discuția privind cel mai bun sportiv din istorie.

Elegant, Nole a spus că specialiștii sunt în măsură să judece acest lucru, dar și că e convins că, cel puțin în tenis, ar fi fost mult mai mediatizat, dacă nu provenea dintr-o țară mică, din sud-estul Europei.

Întrebat dacă locul lui este în lista selectă  care i-ar include pe Michael Phelps, Michael Jordan sau Muhammad Ali, ca să numim doar trei dintre sportivii legendari care au scris istorie de-a lungul timpului., sârbul a dat dovadă de modestie, explicând că nu este în măsură să facă astfel de judecăți, neavând suficiente cunoștințe în materie. T

Totuși, Djokovic se consideră o „victimă” a faptului că provine din Europa de Est, altfel ar fi avut parte de un cu totul alt tratament, încă din 2011, când a început să domine total tenisul mondial.

„Te voi lăsa pe tine și pe toți ceilalți să discutați și să decideți dacă merit să fac parte din această discuție, a celui mai bun sportiv din istorie. Adevărul este un lucru: dacă nu aș fi fost din Serbia, aș fi fost ridicat până la cer de mulți ani în lumea occidentală.

Dar, hei, face parte din călătoria vieții mele, sunt recunoscător că sunt din Serbia, originile mele îmi dau credință și speranță. De aceea tot ceea ce obțin este mai dulce și mă împlinește și mai mult”, a explicat Djokovic în conferința de presă de după confruntarea cu Medvedev.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs