3dots.ro

Djokovic, primele declarații după expulzare: Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc

Djokovic, primele declarații după expulzare: Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc

Novak Djokovic a acceptat să vorbească pentru prima dată despre expulzarea sa din Australia la jumătatea lunii ianuarie, după ce i-a fost anulată viza, în urma unui proces cu autorităţile din această ţară.

Într-un interviu acordat BBC, sârbul, lider mondial în clasamentul ATP, şi-a exprimat convingerile pe care le are cu privire la vaccinarea anti COVID-19.

În primul rând, Nole a ținut să sublinieze că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă și că el militează pentru dreptul la alegere.

Întrebat dacă își va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin, sârbul, care este nevaccinat, a răspuns: "Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc".

Djokovic speră ca solicitarea unui certificat de vaccinare de organizatorii unor turnee va fi eliminată şi a adăugat că "încerc să fiu deschis cu privire la posibilitatea de a fi vaccinat în viitor, pentru că toți încercăm să găsim în mod colectiv, cea mai bună soluție posibilă pentru a pune capăt Covid".

Novak Djokovic a recunoscut că a fost vaccinat ca şi copil, dar că "am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp".

"Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înțeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare pentru a gestiona acest virus și să vedem, sperăm, un sfârșit în curând acestui virus.

Înțeleg că există multe critici și înțeleg că oamenii vin cu diferite teorii despre cât de norocos am fost sau cât de convenabil este că am avut coronavirus în decembrie, chiar înainte de Australian Open, dar nimeni nu este norocos să ia Covid.

Milioane de oameni au și încă se luptă cu Covid în întreaga lume. Așa că iau asta foarte în serios, chiar nu-mi place ca cineva să creadă că am folosit greșit ceva sau în propria favoare", a spus Novak Djokovic, pentru BBC.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs