Cum a urmărit Djokovic finala Australian Open: Nu mi-a fost ușor. Fiul meu sărea după fiecare punct câștigat de Nadal

Pe parcursul interviului acordat BBC, în care a explicat opiniile sale în legătură cu vaccinarea împotriva COVID-19, Novak Djokovic a fost întrebat despre modul în care s-a raportat la finala de la Australian Open dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev.

Devansat, tocmai după această partidă, de Nadal în clasamentul all-time al turneelor de Mare Șlem câștigate (20 vs. 21), Djokovic a recunoscut că i-a fost greu să privească finala de la Melbourne.

Sârbul a mărturisit că fiul său, Stefan, în vârstă de 7 ani, l-a susținut pe spaniol, în timp ce soția sa, Jelena, a fost în tabăra lui Medvedev.

”Nu a fost deloc ușor pentru mine să urmăresc acea finală. Am fost neutru. Nu am dorit să susțin pe nimeni pentru că mi-am dorit cu ardoare să fiu eu în acea finală.

Totuși, familia mea s-a implicat. Soția mea l-a încurajat pe Medvedev, iar Stefan, fiul meu, pe Rafa. Sărea după fiecare punct câștigat de el, strângea pumnul așa cum face el pe teren.

În urmă cu câteva zile, Stefan m-a întrebat care va fi următorul turneu la care eu și Rafa vom participa. I-am spus că sper că asta să se întâmple curând, iar el mi-a explicat că vrea să facă o poză cu Nadal”, a spus Djokovic.

În același interviu, Djokovic a mai spus că se simte rănit din cauza modului în care ceilalți jucători s-au raportat la situația prin care a trecut el în Australia.

”M-am antrenat preț de trei, patru zile, dar nu au fost sesiunile normale de antrenament pe care le ai înaintea unui turneu de Mare Șlem.

Elicoptere survolau terenul în timpul antrenamentelor pe care le aveam pe Rod Laver Arena, erau camere peste tot. De asemenea, colegii m-au rănt mult. 

Am simțit unele priviri aruncate de ei sau de oamenii care se aflau în complex. Își formaseră o percepție doar pe baza a ceea ce vedeau în relatările presei”, a spus Nole.