3dots.ro

Daniel Dobre, despre cum e văzută Simona Halep: România e o ţară unde munca nu e foarte apreciată. Dacă poţi trăi fără să munceşti, atunci e cel mai bun lucru

Daniel Dobre, despre cum e văzută Simona Halep: România e o ţară unde munca nu e foarte apreciată. Dacă poţi trăi fără să munceşti, atunci e cel mai bun lucru

Simona Halep este cu siguranță cea mai populară sportivă din România, dar, deși majoritatea compatrioților săi se mândrește cu performațele sale, nu putem ignora și o tabără a contestatarilor, extrem de activă atunci când se întâmplă să mai și piardă…

Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona s-a impus la Wimbledon în acest an, a făcut o serie de declarații jurnaliștilor prezenți la Shenzen, la WTA Finals, în care a vorbit și despre poziția elevei sale în societatea românească și despre modul în care Halep poate fi privită ca un model.

Ce a declarat Daniel Dobre?

– Înainte de 1990, România era una dintre cele mai mari ţări din lume la Jocurile Olimpice, era mereu în Top 5, aveam campioni la gimnastică, handbal, fotbal, peste tot. Acum doar Simona e la acest nivel. Înainte atenţia era îndreptată spre, să zicem, o sută de sportivi. Acum e doar pe Simona. E incredibil.

– Acum, oriunde merge (Simona Halep – N.R.), toată lumea o ştie, vrea o poză cu ea, vrea să discute cu ea. Mereu are probleme cu oamenii, pentru că dacă a câştigat un meci, lumea crede că poate câştiga tot timpul. Când pierde meciuri, oamenii au fost răi, s-a scris rău despre ea prin ziare. Dar la prezentarea trofeului (n.r. – după Wimbledon) pe stadion au fost 30.000 de oameni. Sunt meciuri de fotbal la care nu vin atâţia oameni!

– Înainte de Wimbledon toată lumea zicea: OK, a câştigat Roland Garros, nu va mai fi în stare de asta. Dar apoi au văzut ce bună a fost la Wimbledon. Nimeni din România n-a câştigat Wimbledon. Nici Ilie Năstase, nici Virginia Ruzici.

– Poziţia ei e foarte mare, pentru că nu mai sunt alţi sportivi mari acolo. Dar şi pentru că e un model prin felul în care se antrenează, cum şi-a construit cariera. A dat totul pentru tenis. N-a avut un stil de viaţă ca alte fete, ea doar s-a concentrat pe tenis. E valoarea muncii.

– În România nu avem multe exemple de felul ei. România e o ţară unde munca nu e foarte apreciată. Dacă poţi trăi fără să munceşti, atunci e cel mai bun lucru. Nu e frumos că spun asta, dar aşa e România acum. Simona dă un exemplu prin faptul că poţi realiza orice dacă munceşti mult şi eşti încrezător. Multă lume apreciază acest lucru.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs