Grădinescu, despre victoria CFR: A fost ca şi cum cineva se duce la prostituate şi zice «Mi-am făcut treaba. Sunt mulţumit»

25 Oct 2019 | scris de Monica Pavelescu

Emil Grădinescu nu iese din masa amorfă a comentatorilor sportivi din România decât, poate, prin timbrul vocal. În rest aceeași adunătură de cuvinte și vorbe spuse când și de multe ori și cum nu trebuie...

Grădinescu, despre victoria CFR: A fost ca şi cum cineva se duce la prostituate şi zice «Mi-am făcut treaba. Sunt mulţumit»

Emil Grădinescu este cel care, la Euro 2016, după înfrângerea României pe ”Stade de France“, în meciul de deschidere cu Franţa, la conferinţa de după meci, a luat microfonul şi i-a mulţumit lui Anghel Iordănescu, în numele românilor. Da, pentru o înfrângere!

De data aceasta Grădinescu este autorul unui gest la fel de anapoda, declarându-se deranjat de modul în care CFR Cluj s-a impus în fața lui Rennes, pe terenul celei din urmă, în grupele Europa League.

Într-adevăr, CFR Cluj a jucat, slab, dar a obținut victoria, în deplasare, în Europa League, și ocupă locul doi în grupă, în timp ce celelalte reprezentante ale României sunt departe de această performanță, ieșind din competiție în fazele preliminare, învinse de formații din eșalonul doi valoric european. 

Dar, deh, lui Grădinescu se pare că îi plac mai mult înfrângerile lui Iordănescu decât victoriile CFR-ului...

Cătrănit rău de victorie, Grădinescu a avut următorul dialog cu Bogdan Mara, directorul sportiv al CFR-ului,la Telekom Sport . 
 
Emil Grădinescu: A fost un meci foarte slab. A fost ruşinos!

Bogdan Mara: Deci nu mai suntem mulţumiţi cu încă 3 puncte obţinute în Europa League? Noi suntem Barcleona sau Real Madrid din România? Să fim serioşi! Victoriile sunt victorii! Aducem puncte pentru România. Dacă ne bătea cu 3-0, dar jucam frumos era mai bine? Îmi pare rău că am intrat în direct. Credeam că vreţi să ne felicitaţi pentru calificare.  

Emil Grădinescu: Tu eşti mulţumit de rezultat? 

Bogdan Mara: Sunt 3 puncte obţinute pe terenul lui Rennes.

Emil Grădinescu: E ca şi cum cineva se duce la prostituate şi zice «Mi-am făcut treaba. Sunt mulţumit».

Bogdan Mara: Îmi pare rău că am intrat în direct. Nu ştiţi să respectaţi valorile. Trebuie să felicitaţi băieţii. Suntem singurii din Europa care reprezentăm cu România. Să fim serioşi! Dacă dumneavoastră nu puteţi să vă bucuraţi...

Emil Grădinescu: Noi vorbim de meciul din această seară, nu de istoria României. 

Bogdan Mara: Da, a fost un meci mai slab. Dar sunt 3 puncte mari. Ne-am atins obiectivul. Era mai bine dacă jucam frumos şi pierdeam?

Emil Grădinescu: V-aţi făcut de râs, Bogdane. 

Bogdan Mara: Credeam că vreţi să ne felicitaţi! O seară bună.

Emil Grădinescu: Acum, va veni Petrescu să ne spună că s-a plictistit de câţi bani şi de câte trofee a câştigat. Rennes a avut un portar de 16 ani, care s-a plictist în poartă. Se vedea că nu are experienţă şi valoare. CFR Cluj nu s-a dus peste Rennes. Slavia a atacat cu Barcelona. Nu se poate să ai doi oameni în plus, contra unui portar vai de mama lui, şi să joci în halul ăsta. Să tragi de timp şi să nu ai ocazii.

A fost o victorie ruşinoasă! S-a jucat 11 contra 9 cu un portar de 16 ani care s-a plictisit în poartă. A fost o prestaţie ruşinoasă şi pentru fotbalul românesc, confirmă ceea ce cred ceilalţi despre noi, că suntem fricoşi, simulanţi şi slabi. Să joci în halul ăsta? Să iei galben pentru trageri de timp.
 
Grupa E, Liga Europa
 
Joi
 
Celtic - Lazio 2-1
 
Rennes - CFR Cluj 0-1
 
1. Celtic 3 2 1 0 5-2 7
2. CFR Cluj 3 2 0 1 3-3 6
3. Lazio 3 1 0 2 4-5 3
4. Rennes 3 0 1 2 2-4 1
*Primele două clasate ajung în 16-imi
 
Următoarea etapă (7 noiembrie):
 
Lazio - Celtic 19.55
 
CFR Cluj - Rennes 19.55