Emma Răducanu. Cum de a învăţat româna, deşi vorbeşte doar în engleză cu tatăl ei

27 Oct 2021 | scris de Anita Raicu

Dacă Transylvania Open s-ar fi jucat cu spectatori, cu siguranţă, vedeta turneului ar fi fost Emma Raducanu, puştoaica de 18 de ani smulgând deja, online, aprecierile românilor care i-au urmărit discursul, luni seară, după victoria obţinută, la Cluj.

Emma Răducanu. Cum de a învăţat româna, deşi vorbeşte doar în engleză cu tatăl ei

La finalul partidei, Emma Răducanu chiar a insistat să vorbească în limba română, deşi întrebările din timpul interviului îi fuseseră adresate în engleză!

La conferința de presă de după meci, Emma Răducanu a fost întrebată cum de i-a fost posibil să se exprime în limba tatălui ei, Ion, devenit după plecarea din România Ian.

”N-am învăţat niciodată limba română, doar am reţinut nişte cuvinte, atunci când bunica îmi vorbea în română. De multe ori, îmi spunea multe poveşti, iar aşa am învăţat vocabularul.

Când eram mică, de fiecare dată când veneam în România, petreceam vreo două săptămâni aici şi progresam, treptat. 

Nu vorbesc prea des româna. Acasă nu o vorbesc prea mult şi nu cred că am vorbit română în ultimele 18 luni, în afară de câteva apeluri telefonice cu bunica mea, săptămânal.

Stând aici, la Cluj, de cinci zile, simt că deja îmi îmbunătăţesc româna şi devin mai puţin timidă să vorbesc şi să fac greşeli”, a declarat Emma Răducanu.

 


CLICK - Follow us on Google News