3dots.ro

Emma Răducanu: „Uneori îmi doresc să nu fi câştigat niciodată US Open”

Emma Răducanu: „Uneori îmi doresc să nu fi câştigat niciodată US Open”

În 2021, în competiția feminină de la US Open s-a impus o puștoaică necunoscută până atunci în lumea tenisului: Emma Răducanu.

Și nu a făcut-o oricum, ci într-un mod de-a dreptul triumfal, venind din calificări și reușind nu cedeze niciun set din cele nouă meciuri disputate până în finală.

Identificată și de specialiști drept una dintre viitoarele regine ale tenisului, din păcate, seria succeselor nu a continuat pentru Emma Răducanu, în parte și din cauza accidentărilor suferite.

„Momentul acela petrecut pe teren, când sărbătoream, a fost ca și cum aș schimba literalmente orice luptă din lume pentru acest moment.

De atunci, am avut o mulțime de eșecuri, unul după altul. Sunt rezistentă, toleranța mea este mare, dar nu este ușor. Uneori mă gândesc că mi-aș fi dorit să nu fi câștigat niciodată US Open”, a declarat Răducanu pentru Sunday Times.

Victoria  i-a adus laude și recunoaștere internațională, dar a și introdus-o pe Emma Răducanu într-o lume necunoscută până atunci, una adesea nemiloasă și nesigură.

„Când am câștigat eram extrem de naivă, a trebuit să mă maturizez foarte repede.

Ceea ce am realizat în ultimii doi ani este că circuitul de tenis, și tot ceea ce vine la pachet cu el, nu este un spațiu foarte plăcut, unul de încredere, unul foarte sigur. Trebuie să fii în gardă, pentru că sunt mulți rechini acolo.

Cred că oamenii din industrie, mai ales în cazul meu, pentru că atunci aveam 19 ani, acum 20, mă văd ca pe o pușculiță.

Situația a fost dificil de controlat. M-am ars de câteva ori. Totuși am învățat ceva: să-mi păstrez cercul de apropiați cât mai mic posibil”, a spus Emma Răducanu.

Emma Răducanu a ratat ediția din acest an a Openului Franței și va lipsi și de la Wimbledon, fiind într-un proces de recuperare după operațiile suferite la încheieturile mâinilor și la gleznă.

„Durerea s-a intensificat vara trecută, după Wimbledon. Am început cu un nou antrenor și am fost foarte motivată să continui. Eram într-o stare de suprasolicitare… și am continuat chiar dacă resimțeam dureri pentru că nu voiam să fiu percepută ca fiind un caracter slab”, a spus Emma Răducanu.

Emma Răducanu nu are în prezent un antrenor după ce s-a despărțit de Sebastian Sachs, a șasea schimbare de antrenor în doar doi an.

Campioana de la US Open 2021 își pune în valoare notorietateaa și abilitățile oferind lecții de tenis online pe populara platformă AirWayz.

O lecție de tenis cu Răducanu costă 2.000 de dolari și, după cum a confirmat pentru Tennis Infinity, donează integral încasărille realizate fundației LTA, care promovează tenisul în rândul tinerilor.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs