Jucătorii României au îngenuncheat în semn de susținere pentru Black Lives Matter, cu două excepții

06 Iun 2021 | scris de Monica Nistor

Din punct de vedere sportiv, înaintea partidei amicale de fotbal pe care naționala României o dispută împotriva Angliei nu erau foarte mari așteptări...

Jucătorii României au îngenuncheat în semn de susținere pentru Black Lives Matter, cu două excepții

Diferența de valoare dintre cele două echipe e cât se poate de clară, în special atunci când se face o comparație a evoluției sportive a jucătorilor care se înfruntau în urmă cu doi ani în sferturile Campionatului European de Fotbal U21 și în care românii au învins. 

Între timp valoarea supușilor reginei s-a multiplicat, în unele cazuri aproape exponențial, majoritatea jucând în echipe de top din Premier League, probabil cel mai bun campionat din lume la ora actuală.

Marea neliniște și curiozitate a spectatorului chibiț din România se referea la momentul premergător începerii partidei, în care jucătorii englezi urmau să îngenuncheze, în semn de adeziune la mișcarea Black Lives Matter.

În urmă cu aproape trei luni, în timp ce englezii erau în genunchi, cei din naționala Poloniei au preferat să atragă atenția asupra inscripției "UEFA Respect”, aflată pe mâneca stângă a tricoului, parte din campania desfășurată de Federația Europeană împotriva rasismului şi xenofobiei.

Anterior acestui moment, președintele Federației Poloneze de Fotbal a explicat că echipa reprezentativă nu intenționează să îngenuncheze, deoarece consideră că acest subiect nu îi interesează și că există probleme mult mai importante în lume.

În ton cu contraperformanțele sportive, Federația Română de Fotbal n-a avut nicio comunicare pe această temă, lăsându-ne pradă incertitudinii și nesiguranței până când Mihai Stoichiță le-a comunicat comentatorilor partidei că s-a decis s-o facem!

Da, până la urmă românii au îngenuncheat! Cu două excepții, Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu. 

Federația ar ar trebui să ne explice motivul care a stat la baza acestei decizii... în condițiile în care și unii dintre fanii britanici prezenți pe stadion l-au dezavuat prin manifestări cât se poate de sonore.

Oricât de puțină istorie ai cunoaște, chiar și de la nivelul gazonului, unde actuala de generație de fotbaliști are mult mai puține performanțe decât tatuaje, mașini sau tipe cu și de fițe, ai putea să realizezi că România n-a prea avut de-a face cu asuprirea persoanelor de culoare.

Evident, nu vom primi nicio explicație, tot ceea ce ne rămâne fiind dorința de a cunoaște cât timp vom mai fi atât de mimetici și de lipsiți de personalitate...


CLICK - Follow us on Google News