CTP, comparație: Halep e o întâmplare, dar Andreescu e un produs de top!

09 Sep 2019 | scris de Ioana Tomozei

Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai Simonei Halep, a comentat performanța obținută de Bianca Andreescu, care la doar 19 ani, a avut un prim sezon fabulos în elita tenisului, a câștigat 3 trofee importante: Indian Wells, Rogers Cup şi US Open. Prin comparaţie, Halep, care face 28 de ani în această lună, a cucerit primele ei Grand Slam-uri anul trecut şi în acest sezon.

CTP, comparație: Halep e o întâmplare, dar Andreescu e un produs de top!

În ideea în care mulţi se grăbesc să concluzioneze că Andreescu e mai bună decât Halep, se poate sublinia faptul că Halep a ajuns cea mai constantă jucătoare din circuitul WTA provenind dintr-o ţară în care nu există niciun program de susţinere pentru sportivi. Practic, Halep a reuşit, pur şi simplu să se impună în tenisul feminin, pentru că e un geniu sportiv, dotat cu un talent imens, care a ajutat-o să ajungă la acest nivel fără a beneficia de investiţiile de care au parte rivalele ei din alte ţări.

Într-o intervenţie la Digi 24, Cristian Tudor Popescu a vorbit exact despre acest aspect, comparând-o pe Halep cu Andreescu.

”Simona este o întâmplare fericită, în vreme ce Bianca este un produs de top, un produs superb al unui sistem clar, unde s-a investit la nivel de federaţie. Se vede pe ea lucrul ăsta, se vede ce are în spate, siguranţa cu care spune: am ajuns aici să joc cu legenda Serena. Nu întâmplător, ci pentru că am muncit. Nu umblă zăpăcită, ca un câine lovit de tiruri.

Dacă mă gândesc, uitându-mă la fata asta de 19 ani, la sentimentul pe care ni l-a dat Simona întotdeauna, e imposibil să mi-l reprim, cu toată bucuria uriaşă la Roland Garros, la Wimbledon.

Mereu la Simona am avut o temere ascunsă în spatele minţii. În vreme ce, uitându-mă la Bianca, văd după această victorie şi victoriile ei viitoare. Aţi văzut cât de conştientă este de ce a făcut, cât de puţin a dramatizat?

De aceea, a reuşit să depaşească şi acel moment al mingii de meci. De ce? Pentru că nu a făcut o dramă, nu s-a gândit că aceea e mingea vieţii ei. Dacă ar fi gândit aşa, ar fi pierdut meciul, dar ea a rămas calmă. Este o jucătoare de la care aşteptăm rezultate la fel de mari în viitor

Uitându-ne la chipul ei, la modul în care se mişcă, care e deosebirea între cele două mari victorii? Simona a câştigat la Wimbledon ca la Călugăreni: cu o defensivă elastică, rezistentă, cu care a reuşit să o destabilizeze pe Williams.

Dincoace, Bianca Andreescu a intrat de la bun început pe teren ca un cavaler de turnir care se înfrunta cu alt cavaler de turnir. S-a aşezat, din privire, atitudine, gestică, cu acelaşi nivel cu Serena Williams, spre deosebire de Simona, care a intrat pe teren, mental, cu şansa a doua de a câştiga.

Andreescu i-a transmis de la început Serenei Williams: ne batem parte în parte. Ai lance, am şi eu. Ai spadă, am şi eu. Pot să arunc scutul deoparte şi să ne batem la liber, în contre. Pot să fac ce vrei tu, n-o să mă retrag, n-o să fac niciun pas lateral.

Atacă, Serena, imediat Bianca răspunde cu atac. Acesta a fost meciul în oglindă, o bătălie frontală între cele două pe care a câştigat-o cu atât mai preţios rezultat, Bianca. Se poate spune că Bianca a bătut-o pe Serena Williams pe limba ei”, a spus CTP, la Digi 24.


CLICK - Follow us on Google News