Simona Halep, după finala pierdută la Madrid Open 2019: 'Sunt supărată, am jucat ca o proastă...'

12 Mai 2019 | scris de Anita Raicu

Simona Halep, locul 3 WTA, a ratat ocazia de a reveni pe primul loc în clasamentul WTA, după ce a pierdut cea de-a patra finală pe care a jucat-o la Madrid Open, fiind învinsă cu scorul de 6-4, 6-4, de olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA.

Simona Halep, după finala pierdută la Madrid Open 2019: 'Sunt supărată, am jucat ca o proastă...'

În conferința de presă susținută după finală, Simona a analizat greșelile făcută în partida pierdută în fața lui Kiki Bertens.

"Cred că a jucat mai bine în această seară. A meritat să câştige, cu siguranţă. Despre jocul meu, pot să spun că am evoluat greşit şi sunt supărată, dar nu o să fac o dramă din asta. Mă gândesc la următorul meci, când o să joc împotriva ei, să schimb unele lucruri. Am jucat ca o proastă, tot ce i-a plăcut.

Dar așa se întâmplă uneori şi pot să extrag lucrurile pozitive din această săptămână. Nu am crezut la început că voi fi în finală, aşa că mă voi calma, voi analiza mai mult şi voi fi mai drăguţă cu mine, deoarece nu merit să fiu foarte dură.

A fost un meci bun al ei şi a meritat să câştige titlul, pentru că a jucat toată săptămâna un tenis foarte bun. A servit foarte bine. La unele mingi, nici acum nu-mi pot explica modul în care mingea m-a lovit pe mine şi cele care au atins liniile. Cred că mingile înalte pe care le-a jucat şi unghiurile, i-a mers foarte bine cu forehand-ul ei în diagonală. Şi această suprafaţă şi acest loc cred că sunt bune pentru ea, deoarece sunt la altitudine şi mingea merge mai repede.

A fost prea târziu când am reuşit să găsesc soluţii şi nu am putut returna serviciul ei. Aşa cum puteţi vedea, sunt supărată pentru aceste lucruri, dar trebuie să o iau ca atare şi să privesc înainte, pentru că această sătămână mi-a arătat că jocul meu este acolo şi pot face lucruri bune.

Cred că turneul i s-a potrivit şi a jucat cel mai bun tenis aici. Nu ştiu cum o să fie în două săptămâni (la Roland Garros - N.R.), dar în acest moment sunt bucuroasă cu jocul meu, sunt fericită că am putut trece de această săptămână. A fost o săptămână grea, sunt încrezătoare, aşa că vom vedea. Îmi plac Roma, Parisul, dar nu ştii niciodată cu tenisul, aşa că sunt pregătită pentru orice”, a declarat Halep, în conferinţa de presă de după finală, potrivit site-ului WTA.

În urma acestui rezultat, Halep însă ea va urca o poziţie în clasamentul ce va fi publicat luni. Sportiva română a ajuns la 17 finale pierdute din 35 jucate în carieră. Două dintre aceste finale sunt pierdute în faţa olandezei Bertens.


CLICK - Follow us on Google News