3dots.ro

După o colaborare de 49 de ani, Adidas renunţă la Ilie Năstase

După o colaborare de 49 de ani, Adidas renunţă la Ilie Năstase

Ilie Năstase a fost primul lider din istorie în clasamentul ATP. La 23 august 1973, el ocupa primul loc în prima ierarhie computerizată din tenisul masculin.

Perforrmanţele înregistrate în turneele majore – două Grand Slam-uri câştigate, plus alte două finale – vorbesc de la sine despre cât de mare a fost Năstase, ca jucător de tenis.

Cu un an înainte ca Năstase să ajungă lider ATP, firma Adidas i-a oferit românului un contract de sponsorizare, în valoare de 100.000 de dolari.

O mutare spectaculoasă într-o perioadă în care astfel de contracte erau, aproape exclusiv, pentru marii jucători de fotbal. De altfel, Năstase a semnat parteneriatul cu Adidas, în acelaşi an cu germanul Franz Beckenbauer.

Potrivit Telekom Sport, Năstase a continuat să colaboreze cu Adidas şi după retragerea sa din activitate sportivă. Practic, contractul de sponsorizare a rămas, doar că suma s-a micşorat treptat.

În contul colaborării cu emblematicul fost jucător de tenis, periodic, Adidas a lansat diferite piese de echipament sportiv imprimate cu brandul ”Ilie Năstase“. 

Adidas a vândut peste 20 de milioane de perechi de încălțăminte, care purtau numele lui Ilie Năstase atât timp cât jucătorul român a fost în activitate.

Acum, după 49 de ani, contractul a ajuns la final, iar cei de la Adidas n-au mai dorit să-l prelungească.

Drept urmare, după cum a mărturisit pentru Telekom Sport, Năstase ia în calcul o mişcare îndrăzneață.

”Nu mai am contract cu Adidas. Dacă o să fac ceva, o să fac numai cu numele meu, fără o firmă de echipament“, a spus Ilie Năstase.

El ia în calcul să lanseze propria linie de echipament sportiv, după ce a colaborarea cu Adidas s-a încheiat, în mod oficial.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs