3dots.ro

Primul interviu cu noul antrenor al Simonei Halep, Carlos Marinez: „Are o ambiție care mișcă munții”

Primul interviu cu noul antrenor al Simonei Halep, Carlos Marinez: „Are o ambiție care mișcă munții”

Simona Halep a revenit pe teren la Miami, după o pauză de un an și 7 luni dprodusă de suspendarea sa pentru dopaj. Românca a pierdut din primul tur, fiind învinsă în trei seturi de spanioloaica Paula Badosa și  va pregăti sezonul de zgură alături de un nou antrenor, în persoana lui Carlos Martinez.

În activitatea sa profesională, Carlos Martinez a avut rezultate deosebite cu mai multe jucătoare de tenis cunoscute, în special cu Svetlana Kisentsova sau Daria Kasatkina. Ibericul a oferit un amplu interviu pentru puntodebreak.com, în care a vorbit pe larg despre cum s-a ajuns la colaborarea sa cu Simona Halep.

Martinez a elogiat-o pe sportiva noastră și a subliniat că nu putea rata șansa de a antrena o dublă campioană de Grand Slam. El a recunoscut că nu o cunoaște încă foarte bine personalitatea Simonei, dar a dezvăluit că a discutat cu Darren Cahill despre ea și a aflat lucruri extrem de interesante. Afirmația spaniolului dovedește că australianul a avut un rol important în decizia Simonei de a-l alege ca antrenor pe Carlos Martinez.

„Faptul că Simona a fost atât de hotărâtă că vrea să lucreze cu mine a fost ceea ce a ajuns să mă convingă. Dacă ea e atât de interesată, eu sunt la fel sau mai mult. Chiar săptămâna trecută respinsesem un alt proiect foarte interesant, dar aici vorbim de Halep, o jucătoare de top, a trebuit să fac acest pas.

Am văzut că lucrurile sunt foarte clare pentru ea, în acest moment nu mai trebuie să-i arăt cum se fac lucrurile, vine deja cu acea fundație a atâtor ani de experiență. Este o jucătoare cu multă personalitate, are un caracter puternic și știe perfect ce își dorește. Încă nu o cunosc atât de bine, știu doar că este o fată bună, dar din ceea ce mi-a spus Darren Cahill, este și foarte pretențioasă”, a spus Carlos Martinez.

Carlos Martinez, despre Simona Halep: „Are o ambiție care mișcă munții”

Antrenorul spaniol este conștient că e nevoie de timp pentru a crea o relație omogenă între el și Simona, dar este convins că ambiția sportivei de a reveni în top va aduce curând rezultate pozitive.

Martinez a adăugat că în următoarele trei săptămâni va fi alături de Halep la antrenamente și a insistat asupra atenției speciale ce va fi acordată pregătirii fizice, pentru că există riscul unor accidentări după o pauză atât de lungă de inactivitate.

„Adrenalina, dorința fiecăruia, contează foarte mult, dar logic ar fi ca reglajul să dureze ceva timp. Vorbim de o persoană care nu a concurat de mai bine de un an și jumătate, nu va fi un proces rapid, dar prefer să rămân cu aspectele pozitive.

În primul rând, Simona are o ambiție care mișcă munții. Acum este momentul să ne întâlnim și să începem să lucrăm la toate capitolele, atât la tenis, cât și la partea fizică. Vor fi trei săptămâni de multă pregătire pentru a ajunge bine la sezonul de zgura, fără a uita să fim precauți, pentru a nu se accidenta”, a mai spus Martinez.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs