3dots.ro

Ion Țiriac: ”Îmi bag mâna în foc și acum că Simona Halep nu a luat nimic voluntar!”

Ion Țiriac: ”Îmi bag mâna în foc și acum că Simona Halep nu a luat nimic voluntar!”

Înaintea finalei turneului WTA Bucureşti, Ion Ţiriac a comentat cazul Simonei Halep, suspendată patru ani de ITIA pentru dopaj.

Ion Ţiriac este convins de faptul că Simona Halep nu s-a dopat în mod voluntar. El a criticat ITIA, pentru faptul că au întârziat foarte mult verdictul și au suspendat-o provizoriu până să o declare vinovată, dar și la adresa celor din staff-ul Simonei, care i-au recomandat suplimentul contaminat.

„Decizia este utopică. Da, au fost greșeli care s-au făcut și de la început toată lumea din jurul ei trebuia întrebată, începând cu tăticul, mămica, cățelul, pisica, antrenor, fizioterapeut sau mental coach. Nu era nimic înjositor să-i întrebi ce se întâmplă, ce a făcut.

Că Simona Halep nu a luat voluntar îmi bag mâna în foc și acum. N-am comentat și n-o să comentez foarte mult, pentru că o treabă atât de sensibilă încât eu, în tot anul ăsta, am văzut-o o dată sau de două ori.

I-am pus mâna pe umăr și i-am zis că nu eu, ci toți suntem alături de ea, să aibă puțin curaj. Însă, cineva să-și bată joc de viața ei, de cariera uneia care a fost numărul unu… Este un pic cu semne de întrebare. Numărul unu!”, a declarat Ţiriac.

„Ce argumente sunt? Despre ce vorbim aici? Despre n zile de tărăgănat. Cum să tărăgănezi viața unui om un an de zile? Ori ești netrebnic, nu știi despre ce e vorba și lași pe alții, ori dacă nu e ceva suspect, ghici ciupercă ce-i!

Am mai găsit ceva, o altă invenție – pașaportul biologic. Ea, în avionul care o ducea de la Alba la Neagra, în closet și-a schimbat sângele, sau ce a făcut? Dar e în regulă și aia. Dar de ce, în ziua în care au descoperit, nu i-au spus ‘Stop! Ești suspect?'”, a adăugat Ţiriac.

„Și suspectul are voie să-și continue activitatea până când e declarat vinovat. Nu ești vinovat înainte să știi de ce. ‘Eu ce fac cu viața mea?’. Aici nu e vorba de jucat tenis, ci de viața unui individ care, la 13 ani, a hotărât, probabil împreună cu familia, iar apoi singură la 15, să aibă grijă singură de corpul ei, ca să poată juca tenis, și a avut dreptate, bravo! I-am dat curaj întotdeaunai”, a conchis Țiriac, citat de Digisport.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs