Ţiriac despre Serena Williams: Băbuţa aia are 36 de ani sau 37, mai are şi kilogramele pe care le are…

Ion Ţiriac, proaspăt președinte al Federaţiei Române de Tenis, a continuat confruntarea sa cu Serena Williams, afirmând, într-un interviu acordat prosport.ro, că jucătoarea americană este o “băbuţă”, care nu mai este destul de tânără pentru tenis şi că poate fi învinsă de Simona Halep, într-o eventuală finală la Wimbledon.

“Chit că băbuţa aia (referitor la Serena – N.R,) are 36 de ani sau 37, pentru tenis nu este foarte tânără. Să o spunem pe aia dreaptă, mai are şi kilogramele pe care le are, dar atunci când o rade, nici nu poţi să spui altfel pe româneşte, mingea se duce de două ori mai repede ca la oricare alta.

Acum, dacă o mişti de două ori, nu mai ajunge, asta este sigur. Poţi însă să o mişti? Ce este înainte, oul sau găina? Ce este, lovitura ei care te termină sau poţi să o mişti tu cu prima şi atunci cu a doua aproape o termini. Dar dacă nu termini punctul repede, ea din trei lovituri prinde una, ca să fie bună sau rea.

Matematic şi pe hârtie, Simona poate să câştige cu oricare şi destul de uşor. Cum, atenţie, nu e uşor nici cu Svitolina, dar trebuie să joace tenisul ei. Unu, să stea aproape de linie. Dacă se dă în spate, iar natura ei este să se dea în spate, e pierdută, pentru că unghiurile se măresc.

Tenisul este astăzi un ping-pong pe un teren mai mare, iar dacă unghiurile se măresc, nu ai niciun fel de şansă la viteza mingii. Noi, întotdeauna avem multă speranţă, noi românii, şi ne identificăm cu cineva care poate să ne aducă o bucurie. Halep trebuie să aducă bucuria asta poporului român”, a declarat Ţiriac.