Nedelcearu: «Este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!»

Nouă din cei 11 jucători aflaţi în echipa de start a României, la Middlesbrough, au stat în genunchi, înainte de primul fluier al duelului cu Anglia disputat pe ”Riverside Stadium“, colegii lor, Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu au refuzat acest lucru.
 
După ce Nicolae Stanciu a explicat, în interviul de după meci, motivele pentru care nu e de acord cu o asemenea manifestare și Ionuț Nedelcearu a ţinut să-şi lămurească opţiunea, într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

Nedelcearu a fost contestat de unii dintre fanii echipei de club la care activează, AEK Atena.

”Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia şi ţara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat, ca persoană, aş vrea să clarific că nu sunt rasist şi că urăsc toate tipurile de rasism şi discriminare, ceea ce este cunoscut de către toţi cei care mă ştiu personal şi ca fotbalist. 

Nu am simţit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligaţie. Viziunea mea şi atitudinea în privinţa vieţii sunt că mesajele pe care noi, ca membrii ai societăţii, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare şi să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în vieţile noastre. 

Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!”, a scris Ionuț Nedelcearu. 

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories