3dots.ro

Jannik Sinner, după victoria de la Australian Open: ”Aş vrea ca toţi copiii să aibă părinţi ca ai mei, m-au lăsat să aleg ce îmi doresc să fac”

Jannik Sinner, după victoria de la Australian Open: ”Aş vrea ca toţi copiii să aibă părinţi ca ai mei, m-au lăsat să aleg ce îmi doresc să fac”

În discursul susținut după victoria obținută în finala Australian Open, după primul mare succes obținut în carieră, jucătorul de tenis italian Jannik Sinner a declarat că le este recunoscător părinţilor săi, care l-au lăsat să aleagă ce își dorește în viaţă, fără a pune presiune pe el, relatează Daily Express.

”E plăcut să fii acum la Melbourne, în Australia. În Europa ninge, acolo unde stau eu sunt minus 20 de grade Celsius, aşa că sunt fericit să fiu aici”, a declarat italianul în vârstă de 22 de ani, după ce a primit trofeul.

După un parcurs excelent, învingător în semifinale în fața lui Novak Djokovic, Jannik Sinner s-a impus în acest an în turneul la Melbourne în fața rusului Daniil Medvedev, revenind după ce fusese condus cu 2-0 la seturi, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Mi-aș dori ca toți copiii să fi avut părinți ca ai mei

”Îi salut pe toți cei care mă privesc de acasă, în special pe cei din familia mea. Mi-aș dori ca toți copiii să fi putut avea părinți ca ai mei, care m-au lăsat să aleg ceea ce-mi doresc să fac în viață și nu au pus presiune pe mine.

Chiar și atunci când eram mai tânăr și eram atras și de practicarea altor sporturi, nu au pus nicio presiune pe mine să aleg tenisul. Mi-aș dori ca mulți copii să aibă parte de această libertate de a alege. Așa că le mulțumesc din suflet părinților mei. Gata, nu prea mai ştiu ce să spun, ne vedem anul viitor, voi fi aici!”, a declarat Sinner, zâmbitor.

Am plecat de acasă la 14 ani, m-am maturizat destul de repede

Sinner a revenit asupra subiectului la conferința de presă, unde a explicat cât de greu i-a fost să se despartă la o vârstă fragedă de părinți, dar a subliniat că tocmai lipsa acestora l-a ajutat să se maturizeze mai repede și să atingă la o vârstă atât de tânără consacrarea în tenis.

„Din păcate, nu îi văd foarte des, dar când îi văd este întotdeauna un moment grozav. Am plecat de acasă la 14 ani, așa că a trebuit să mă maturizez destul de repede. A trebuit să învăț să gătesc pentru mine și să-mi spăl singur rufele, dar asta a fost poate cel mai rapid mod de a mă dezvolta.

Cred că pentru mine a fost greu, dar nici pentru părinți nu este ușor să rămână fără fiul lor de 14 ani. M-au susținut mereu și nu m-au presat niciodată, ceea ce probabil e principalul motiv pentru care sunt azi aici. Sunt un om foarte relaxat, căruia îi place să joace tenis. Am 22 de ani,deci îmi place să fac și lucruri normale.Am parinții perfecți. Evident ca îi cunosc doar pe ei,dar sunt uimitori.”, a spus Sinner, la conferința de presă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs