Jurnalist german: Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată. Are șanse să scape

Într-un interviu acordat  sport1.de, Jannik Schneider, un cunoscut jurnalist german, nu se declară este deloc surprins de faptul că Simona Halep a fost depistată pozitiv.

Schneider este un cunoscător al fenomenului de dopaj în tenis, care publică de ani de zile propriile anchete despre acest subiect.

"Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj.

Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis.

Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism.

Am avut între 2000 și 2010, o perioadă fără cazuri de dopaj descoperite în sânge, dar le-am avut pe cele ale jucătorilor sud-americani.

Juan Ignacio Chela, care a primit o suspendare scurtă și îl antrenează pe Diego Schwartzman de ani de zile. A fost testat de două ori pozitiv primul adversar al lui Rafael Nadal din finala French Open 2005, Mariano Puerta – suspendat timp de opt ani.

S-ar putea presupune că nu au avut medici la fel de buni. Altfel, ar fi știut cum să nu atragă atenția în testele de urină. De fapt, nu e atât de dificil dacă ai medici buni.

Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape.

Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta.", a afirmat Jannik Schneider.