Lecțiile unei românce pentru fiul ei, noua senzație a fotbalului german: «Fără fete pe parcursul nopții și nu ai voie la antrenament, dacă nu faci curățenie!»

07 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Karim Adeyemi, 19 ani, reprezintă o tânără speranță a fotbalului german. Convocat din nou în echipa națională de către antrenorul Hansi Flick, el ar putea juca vineri seară, de la ora 21:45, împotriva României la Hamburg.

Lecțiile unei românce pentru fiul ei, noua senzație a fotbalului german: «Fără fete pe parcursul nopții și nu ai voie la antrenament, dacă nu faci curățenie!»

Întâlnirea va fi una specială pentru Karim, mama sa fiind româncă. De altfel, jucătorul lui Red Bull Salzburg, cu evoluții apreciate în acest an în Champions League, are tricolorul atașat la contul său de Instagram.

După cum spuneam, mama lui Karim este româncă. Alexandra are 45 de ani, iar tatăl lui Karim, Abbey, în vârstă de 53 de ani, este originar din Nigeria, al doilea drapel atașat la Instagram-ul fotbalistului.

Ascensiunea atacantului german în ultimul an a fost una fulminantă, de aceea Salzburg vrea 35 de milioane de euro pentru a-l lăsa la Bayern din vara 2022. Borussia Dortmund, Leipzig și Liverpool îl monitorizează și ele pe tânărul fotbalist.

Deși este născut în Munchen, Karim nu a putut urma academia de fotbal a lui Bayern, pentru că scouterii bavarezi nu i-au remarcat potențialul și i-au arătat ușa când era un copil, în urmă cu un deceniu.

A ajuns la Unterhaching, acolo unde puștiul s-a dezvoltat, iar clubul a făcut o afacere în uriașă în iulie 2018, când l-a vândut la RB Salzburg pentru 3,5 milioane de euro.

Alexandra și Abbey Adeyemi, părinții lui Karim

Alexandra, mama lui Karim, a fost angajată la SpVgg Unterhaching, unde cei care îi cunosc spun despre ea că era o adevărată guvernantă pentru copilul ei și tinerii copii ce învățau fotbal la club.

Un zbir, cum se amuzau puștii care s-au dezvoltat sub atenta monitorizare a româncei plecată pentru un trai mai bun în Germania.

”Karim învățat nu doar să joace fotbal aici, la Unterhaching, ci și toate lucrurile necesare pentru a avea succes”, a mărturisit Alexandra, într-un reportaj publicat de tabloidul german Bild.

”Băieții au învățat să gătească, să se spele și să curețe tot”, a mai spus mama tânărului internaționalul german

Regulile de fier ale mamei

”Doar cei care respectă valorile și regulile în afara terenului pot fi, de asemenea, buni pe teren. Antrenorii sunt responsabili pentru sport, eu sunt responsabil pentru restul”, a comentat Alexandra.

Are principii stricte: fără fete pe parcursul nopții și nu ai voie la antrenament, dacă nu faci curățenie!

”Karim s-a speriat adesea când l-am spus antrenorului pentru că era dezordonat. Trebuie disciplină! Altfel eu și soțul meu nu am fi acum părinții unui campion european U21”, a mai spus brașoveanca.

Nici acum, când Adeyemi a dat de gustul mareului succes și impresionează în Champions League, având deja un gol la singura selecție la prima reprezentativă a Germaniei, mama lui nu slăbește presingul: ”El prosperă în viață, dar tot trebuie să învețe să gătească”.


CLICK - Follow us on Google News