3dots.ro

Laura Ilie acuză sportivele din China și Rusia că au trișat la proba de tir

Laura Ilie acuză sportivele din China și Rusia că au trișat la proba de tir

Laura Ilie, concurenta României la Tir sportiv, aduce acuzații grave la adresa primelor două clasate în finala probei, spunând că cele două sportive ar fi încălcat în mod repetat regulamentul de folosire a puștii.

La doar o zi după ce a ratat calificarea în finala de tir sportiv, cu numai cinci zecimi diferență, Laura Ilie le acuză pe sportivele Chinei și Rusiei, care s-au plasat pe primele două locuri, că au trișat. 

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, românca susține că cele două au furat, prin folosirea unor poziții neregulamentare, în timpul trasului cu arma.

”Fetele de pe podium trișează. Fură cu nerușinare! Cu ne-ru-și-na-re! Fură prin poziții neregulamentare, dar nimeni nu le spune nimic. Și fură în frunte cu China, care a dat acum campioana olimpică. 

Există pe Facebook o postare a unui antrenor german, care arată foarte clar cum a trișat Yang Qian, de exemplu. Atinge dioptrul și suportul cu ochiul și cu nasul în vreo patru-cinci locuri, ceea ce-i conferă niște puncte de reper decisive. Își atinge mâinile oferind un suport mai solid pentru armă.

Mâneca de la dreapta ar fi trebuit să fie până la încheietură, dar e mai lungă și mai largă, permițându-i să se sprijine discret pe echipamentul rigid. Iar lucrurile astea se știu în tir și nu se întâmplă nimic”, se plânge Laura Ilie.

”Rusoaica trage având arma sprijinită pe sâni! Sunt poze, nu povești! Dar președintele federației internaționale e un rus. Probabil că la mijloc sunt și chestiuni politice și financiare, nu știu, dar felul în care fură e inadmisibil și pe față. 

Chinezii sunt primii care dau tonul, iar ceilalți o iau pe urmele lor dacă văd că nu există nicio consecință. Adică ei trișează, pătează acest sport, sunt fericiți la final, se bucură cu medalia de gât, iar eu, care ar fi trebuit să fiu în finală și am tras în mod fair-play, plec acasă cu un gust amar. 

Inclusiv fata din Norvegia care a terminat prima turul de calificare ține pe piept crosa armei. Nu e voie! Închipuiți-vă că vreuna dintre ele ar fi fost măcar avertizată! Te scoate din ritm un astfel de moment. Nu mai spun că existau elemente suficiente pentru descalificare!”, mai spune sportiva noastră.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs