Fostul medic al naționalei de fotbal: Convingerea că Halep nu a făcut nimic intenționat este pornită dintr-un naționalism tâmpit. Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege!

Autor:

Data:

Fostul medic al naționalei de fotbal: Convingerea că Halep nu a făcut nimic intenționat este pornită dintr-un naționalism tâmpit Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege!

Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei de fotbal, îi contrazice pe toți cei care susțin că Simona Halep este, în cazul de dopaj pentru care a fost suspendată, fie victima staff-ului propriu, fie a avut ghinionul de a fi dat peste un supliment alimentar contaminat cu roxadustat.

Medicul afirmă că Halep a avut cunoștință despre substanțele interzise pe care le-a luat la recomandarea celor de la Academia Mouratoglou, că a greșit când nu a recunoscut că s-a dopat și că s-a angajat într-o luptă fără șanse de izbândă.

”Pentru voi e un subiect foarte interesant, sunt conștient de asta, însă pentru un medic acestea sunt discuții fără rost. Simona Halep a fost testată, depistată pozitiv și suspendată. Punct. Nu contează ce a vrut, ce n-a vrut să facă, de unde a luat substanța. Din moment ce substanța era în corpul ei, ea era dopată. Toți sportivii răspund pentru ceea ce folosesc.

Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura Simonei Halep și veți înțelege! Cine se pricepe înțelege despre ce este vorba.  Ea a greșit că nu a recunoscut, așa ar fi avut parte de o pedeapsă mai mică. Sunt de acord cu o ideet: Halep a făcut greșeala de a se lua la luptă cu laboratoarele atestate, adică exact de partea din proces inatacabilă.

E o pierdere de vreme să contești laboratoarele. Uite, asta e o eroare pe care nu a comis-o Mutu! Bagabontul de Mutu a fost prins dopat de două ori, a recunoscut de fiecare dată, nu s-a apucat să se ia la trântă cu laboratoarele. A fost suspendat, dar el nu a primit pedepse mari și a revenit de fiecare dată. Asta arată caracterul lui Mutu! El nu a trișat niciodată în sport, el a luat pentru plăcerile lui acele substanțe din cauza cărora a fost sancționat.

Cel mai important element din proces e proba, iar rezultatul ei spune că Halep s-a dopat. TAS nu poate face altceva decât să constate rezultatele probelor. Simona să fie mulțumită că nu-i sunt retrase titlurile și că rămâne cu zecile de milioane de euro pe care le-a câștigat, fiindcă ar fi putut fi dată în judecată pentru recuperarea banilor, măcar din momentul în care a fost depistată.

Nimic din ceea ce este legat de doping nu păcălește. Eu am rămas impresionat de matematica aceasta, specialiștii înmagazinează toate datele pe care le au, iar pașaportul biologic funcționează ca o alarmă, se adună suspiciunile acolo așa cum se adună norii. Suspiciunea pe care o trezește pașaportul biologic conduce la testarea specifică a sportivului. Observ că și acum au apărut două tabere cu opinii despre acest subiect.

Convingerea că Halep nu a făcut nimic intenționat este pornită dintr-un naționalism tâmpit. Să fii un bun român nu asta înseamnă, să dai din gură aiurea fără să te pricepi.

Pe ce se bazează aceia care susțin că Simona e nevinovată? Probele doping și rezultatele lor înseamnă matematică, nu dat din gură aiurea.

Halep e nevinovată fiindcă e românca noastră și ne mândrim cu ea! O prostie fără margini! De ce trebuie să ținem toți cu naționala de fotbal a României? Eu nu mai țin!”, a declarat medicul Pompiliu Popescu pentru Gazeta Sporturilor.