Dezastru sportiv la Doha: ‘Arabii n-au înţeles nimic din atletism!’

Autor:

Data:

Conform majorității specialiștilor și a comentatorilor din atletism, campionatul mondial găzduite de Doha (Qatar), în perioada 27 septembrie – 6 octombrie, au fost un veritabil dezastru sportiv din cauza condiţiilor meteo teribile şi a dezinteresului localnicilor pentru eveniment.

Din cauza modului în care s-a derulat evenimentul, au existat multe reacţii negative, atât pe durata Mondialelor, cât şi după terminarea probelor. 

Printre cele mai dure declaraţii pe această temă le-a oferit atleta spaniolă Ana Peleteiro, medaliată cu aur la proba de triplu-salt la Europenele indoor din acest an, de la Glasgow, extrem de indignată de ceea ce a trăit la Doha.

”Modul în care publicul a reacţionat a fost ruşinos, foarte trist. Îmi pare rău, dar a fost un campionat a cărui organizare a fost acordată fără nicio bază de fostul preşedinte.

Publicul n-a înţeles nimic despre atletism. Pe pistă n-au fost probleme, dar pe stradă…Deși am încercat să mă adaptez la societatea lor, am trăti o experienţă pe care nu-mi doresc să o mai repet.

Au mai fost probleme, la hotel, de exemplu, un localnic mă filma, întrucât nu purtam haine adecvate. Într-o altă zi, mi-am uitat acreditarea cu care puteam intra în stadion şi am fost oprită de un poliţist. Am pierdut acolo o oră, înainte de a intra. Acelaşi lucru i s-a întâmplat şi unui alt sportiv“, a declarat Peleteiro.

Leave a Comment