Dezvăluire după 15 ani. Cum a reușit Mourinho să scape de Mutu de la Chelsea

26 Sep 2019 | scris de Andrei Romașcan

Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria fotbalului românesc îl are în prim-plan pe Adrian Mutu. În septembrie 2004, lumea fotbalului a fost zguduită de ştirea care a anunţat că Adrian Mutu, aflat cel mai bun moment al carierei sale, a picat un test antidoping, după care jucătorul român a fost concediat de Chelsea pentru consum de cocaină.

Dezvăluire după 15 ani. Cum a reușit Mourinho să scape de Mutu de la Chelsea

În august 2003, Chelsea l-a transferat pe atacantul român pentru 22,5 milioane de euro. Mutu era favoritul patronului echipei londoneze, Roman Abramovici, şi părea că trăieşte un moment de împlinire sportivă.

Problemele sale au început după ce Chelsea l-a înlocuit pe antrenorul Claudio Ranieri cu Jose Mourinho. Mutu și Murinho nu s-au înţeles din start şi, la şapte luni după numirea portughezului, Mutu a picat testul antidoping la care a fost trimis de club, la recomandarea antrenorului portughez.

Invitat la Digi Sport, fostul impresar Ioan Becali a dezvăluit culisele întâmplării petrecute în urmă cu 15 ani.

Ce a spus Ioan Becali?

- Când a venit Mourinho la Chelsea, am vorbit trei ore cu el despre Mutu. Ranieri, înainte să plece, a lăsat o listă cu toţi jucătorii. Despre Mutu a spus că are calităţi, că poate decide singur un meci, dar că trebuie atenţie la viaţa privată.

- Mourinho a auzit tot despre Mutu. Erau şi poze cu escapadele lui. La un moment dat, Mourinho s-a săturat şi l-a trimis pe Mutu la controlul antidoping. Ca să nu-l umilească, nu l-a trimis singur pe Mutu, ci cu încă doi. Şi doar Adrian a ieşit pozitiv cu cocaină.

- Cu Mutu mă îmbrăţişez de 20 de ani. Am avut certuri, dar ne-am împăcat. E un băiat bun, chiar dacă mi-a făcut multe. O dată, l-a ţinut pe Pancu la băut după un Chelsea - Beşiktaş. După meci, m-a sunat Mircea Lucescu şi mi-a zis: ”Bă, nu-l găsesc pe Pancu. N-a venit la avion, am plecat fără el”.

L-am căutat pe Pancu, l-am sunat pe Mutu. L-am pus pe unul care era prieten cu Mutu să-l caute. Am dat de Mutu şi i-am zis: ”Bă, bagă-l pe Pancu în avion! Asigură-te că e în avion”. Câte mi-a făcut el mie...