În avion, alături de echipa U21 de fotbal: Se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României

Deși unii zic că e vorba de infrastructură, de condițiile de antrenament, calitatea fotbalului românesc este pe o panta descendentă de mai bine de două decenii și din cauza lipsei de educație, de bun simț, iar tinerii fotbaliști ai reprezentativei U21 ne demonstrează că e un motiv cât se poate de serios…

În avionul cu care naţionala Under 21 a României se întorcea din cantonamentul din Spania, mai mulţi jucători au tulburat zborul celorlalţi pasageri şi chiar au agresat o însoţitoare de zbor.

Incidentul s-a petrecut pe aeroportul din Viena, fără ca selecţionerul Florin Bratu să fie de faţă. Bratu plecase din Spania direct în Germania pentru a urmări meciul amical al naţionalei U20 cu Germania, partidă pe care naţionala României a pierdut-o, scor 0-4.

George Cîmpanu (21 de ani), Ștefan Baiaram (18 ani) și Jovan Markovic (20 de ani), componenți ai naționalei de fotbal a României U21 au făcut scandal în aeroport şi s-au înjurat, fără a ţine cont de prezenţa celorlalţi oameni din jur, conform relatării unuia dintre martori, citat de DigiSport.

"Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un șir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram și Cîmpanu. Am rămas puțin uimit de comportamentul necivilizat așa că am încercat să mă îndepărtez de ei.

După decolarea avionului spitirele s-au mai calmat puțin. Băiatul din fața mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din fața sa.

Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram și Markovic, dar își permit pentru că sunt prieteni. Distracție maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze.

O însoțitoare de zbor, româncă, care și ea a fost abuzată de Cîmpanu și Baiaram, vine spășită și își cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenție! Însoțitoarea de zbor era vizibil afectată de tot și a încercat să îndulcească dimineața.

Ieșind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României la fotbal U21.

M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la ușa cortului, oriunde în spațiul public, ar mai da autografe?", a relatat pentru Digisport, unul dintre pasageri.

Reacţia Federaţiei Române de Fotbal
Federaţia Română de Fotbal a fost informată despre acest incident şi a emis un comunicat de presă prin care precizează că s-a deschis o anchetă internă.

"Am luat act de eventualul incident care ar fi avut loc în avion la revenirea selecționatei U21 la București. Federația Română de Fotbal tratează cu seriozitate aceste incidente și a demarat o anchetă internă. Indiferent de numele jucătorului, în cazul în care comportamentul său a fost unul inadecvat, se va acționa în consecință.

Educația este foarte importantă pentru Federația Română de Fotbal și încercăm să evităm astfel de situații. Acesta este și unul dintre motivele pentru care FRF a implementat în octombrie 2019, la toate loturile naționale, programul educațional Football Management Skiils.

Obiectivul este construirea noilor generații de tricolori cu jucători mai bine adaptați fotbalului profesionist, capabili să își consolideze stabilitatea financiară, expunerea media adecvată, să aibă un regim nutrițional sănătos, un echilibru mental, un comportament exemplar pe teren și în afara lui și un traseu sportiv în spiritul integrități", a fost răspunsul FRF pentru DigiSport.