3dots.ro

Naționalele de rugby ale Spaniei și României s-au bătut într-un club, după meciul de la Botoșani

Naționalele de rugby ale Spaniei și României s-au bătut într-un club, după meciul de la Botoșani

În general, despre rugby se spune că ar fi sportul de golani practicat de gentlemeni, dar există ocazii în care golăneala e valabilă în ambele situații…

Componenții naționalelor de rugby ale Spaniei și României au continuat într-un mod nesportiv disputa de pe teren într-un club din Botoșani, localitatea în care s-a disputat partida, sâmbătă după-amiază.

După finalul meciului, aproape 30 de componenți ai celor două naționale de rugby, au mers într-un club situat în zona Casei Sindicatelor din Botoșani.

La un moment dat, însă, după miezul nopții, între cele două grupuri a izbucnit un scandal, evident pe fondul consumului de alcool și a unui schimb de replici mai acid între mai mulți jucători din ambele tabere.

Disputa s-a concretizat într-un adevărat meci de box disputat între patru români și trei spanioli, care și-au împărțit pumni și picioare cu nemiluita.

Bătaia putea degenera în foarte scurt timp între toți membrii grupurilor, astfel că agenții de securitate ai clubului au pulverizat o cantitate impresionantă de spray lacrimogen în club, reușind să îi despartă cu greu pe combatanți, dar să și creeze panică printre ceilalți clienții ai localului.

Pentru aplanarea conflictului s-a apelat  112, la fața locului ajungând mai multe echipaje de poliție, însă disputa se stinsese deja. Deși plini de sânge, sportivii au refuzat să meargă la Urgențe, aceștia mergând direct la hotelurile unde erau cazați, fiind informați și antrenorii lor.

Chiar dacă răniții nu au ajuns la spital, Poliția a deschis o anchetă în acest caz. “Nu au fost persoane care să necesite îngrijiri medicale și nu au fost depuse plângeri penale de către cei implicați în eveniment. Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție procedurală”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Reprezentanții celor două echipe au menționat că nu doresc să depună plângeri.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs