Mama lui Nicholas David Ionel, campion la Australian Open: «Am fi putut rămâne oriunde în lume, dar lui îi place în România»

03 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Ela, mama lui Nicholas David Ionel, copilul model devenit campion la Australian Open: ”Am fi putut rămâne oriunde în lume, dar lui îi place în România”

Mama lui Nicholas David Ionel, campion la Australian Open: «Am fi putut rămâne oriunde în lume, dar lui îi place în România»
Nicholas David Ionel, în dreapta imaginii, campion la juniori, la dublu, la Australian Open, alături de elvețianul Leandro Riedi

La Australian Open, România s-a făcut remarcată nu numai prin performața Simonei Halep, care a ajuns în semifinalele turneului, la simplu, ci și prin reușita lui Nicholas David Ionel, câștigător la dublu în proba juniorilor alături de elvețianul Leandro Riedi.

Puștiul de 17 ani ocupă în prezent locul 552 în clasamentul ATP.  Intrigă prin comportamentul său atipic pentru un adolescent de vârsta lui: nu stă lipit de mobil, aproape că refuză rețelele sociale, unde mai degrabă postează mama în locul lui, dar bate toată ziua mingea pe terenul de tenis, uneori chiar și câte 10 ore.

”Este un copil foarte energic, pe care nu-l puteam ține în casă de mic. Alerga, înota… De fapt, primul sport pe care l-a făcut a fost înotul. Nici nu e de mirare, doar l-am conceput pe când eram în Seychelles”, spune mama lui Nicholas, Ela Ionel.

Părinții lui Nicholas s-au născut în Vâlcea, dar s-au stabilit la București. Ela Ionel a lucrat în cazinou, iar soțul său a fost manager de cazinou, în prezent au o afacere în domeniul comercial

După prima dragoste, înotul, pe care a început să-l învețe de mic, la doar trei ani, Nicholas s-a îndreptat către tenis pe la cinci, mai întâi în joacă, hârjonindu-se cu un coleg de grădiniță în Herăstrău, cam de două ori pe săptămână.

Nicholas David Ionel este acum legitimat la CS Dinamo, dar mult timp îl petrece la academia lui Patrick Mouratoglou, francezul care o pregătește și pe Serena Williams.

În străinătate s-a făcut remarcat după ce a câștigat Orange Bowl-ul la vârsta de 15 ani, impunându-se în fața unor adversari cu un an mai mari. A primit un contract pe patru ani de la IMG, firma marelui Nick Bolletieri, dar n-a rămas în SUA.

Nicholas a pregătit turneul de la Melbourne la Boca Raton, în Florida, alături de Serena Williams și de alți jucători ai lui Patrick Mouratoglou.

Antrenorii, părinții și Nicholas spun că proba lui de bază rămâne cea de simplu, și că victoria la Australian Open, la dublu, a fost doar o încălzire pentru titlurile ce vor urma.


CLICK - Follow us on Google News