Djokovic, tatălui său, care-i cerea să  renunțe la Jocurile Olimpice: «Când vine vorba de Serbia, nu pot da înapoi»

01 Aug 2021 | scris de Cristina Romanescu

După un sezon în care s-a impus în primele trei grand slam-uri - Australian Open, French Open şi Wimbledon, Nole Djokovic s-a suit în avionul spre Tokyo, cu gândul de a-și adjudeca şi aurul olimpic, dar...

Djokovic, tatălui său, care-i cerea să  renunțe la Jocurile Olimpice: «Când vine vorba de Serbia, nu pot da înapoi»

La Tokyo, Novak Djokovici a fost învins, în două zile succesive, în semifinale şi în finala mică a probei de simplu, ratând medalia olimpică. 

Apoi, la scurt timp, s-a retras înaintea partidei de la dublu-mixt, în care ar fi trebuit să se lupte pentru bronz, alături de Nina Stojanovići. 
 
După eșecul înregistrat la Jocurile Olimpice, tatăl lui Djokovici, Srdan, a dezvăluit media un schimb de mesaje pe care l-a avut cu fiul său, înainte ca acesta să plece spre Tokyo.

Srdan i-a cerut lui Novak să nu facă această deplasare lungă în Asia, pentru a se odihni, după un sezon dificil, dar s-a lovit însă de refuzul lui Nole, care i-a oferit un răaspuns emoţionant.

”Dacă părerea mea contează pentru tine, nu cred că ar trebui să mergi la Tokyo. E un zbor lung, nu sunt spectatori, va trebui să stai din nou în carantină. Jocurile Olimpice, pur şi simplu, nu sunt la fel fără spectatori. Tata te iubeşte, i-a scris Srdan Djokovic fiului său.

”Sigur că părerea ta contează pentru mine, tată. Am vrut să aştept trei, patru zile ca să văd cum se simte corpul meu. Mereu mă recuperez rapid, deci nu e mare problemă.

Patriotismul reprezintă ceva foarte puetrnic în inima şi capul meu, tată. Mă cunoşti, când vine vorba de Serbia, lăcrimez şi nu pot da înapoi”, i-a răspuns Nole.


CLICK - Follow us on Google News