3dots.ro

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros și a pierdut locul 1 în clasamentul ATP

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros și a pierdut locul 1 în clasamentul ATP

Novak Djokovic, locul 1 mondial în clasamentul ATP, s-a retras de la Roland Garros din cauza unei accidentări. El se calificase în sferturile de finală, unde urma să îl înfrunte pe norvegianul Casper Ruud.

Motivul invocat de organizatori pentru retragerea sportivului sârb este ”o leziune la meniscul medial al genunchiului drept, detectată în urma unui RMN efectuat astăzi”.

Djokovic, deţinătorul titlului de anul trecut, s-a accidentat la genunchiul drept la meciul cu argentinianul Francisco Cerundolo, din optimi, scor 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3.

Deja de luni seară, Nole lăsase să planeze îndoiala în privinţa eventualei prezenţe în sfertturi, afirmând că se confruntă cu dureri la genunchi de mai multe săptămâni.

Forţat să ia analgezice în timpul meciului cu Francisco Cerundolo, Djokovic a criticat starea terenului central de la Roland Garros, pe care a considerat-o un factor agravant pentru accidentarea sa.

Jucătorul italian Jannik Sinner, care joacă în sferturile de finală la Roland Garros, va deveni numărul 1 mondial începând de luni

Luni, la vârsta de 22 de ani, Sinner va deveni primul italian numărul 1 mondial în tenis, indiferent de rezultatul obţinut la Roland Garros.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs