Djokovic, acuzat de sârbi de trădare națională

Autor:

Sârbul Novak Djokovic a reușit să producă un adevărat scandal în țara natală, după ce a anunțat că antrenorul său pentru Wimbledon 2019 este fostul mare tenismen croat Goran Ivanisevic.

Sârbii au primit cu stupoare vestea că Djokovic a apelat la croat, cunoscute fiind relațiile reci dintre cele două popoare, care s-au aflat în război la începutul anilor '90.

Conform Associated Press, Djokovic a fost acuzat de presa din Serbia chiar de trădare națională dupa luarea aceastei decizii.

"Este un parteneriat scandalos", a notat ziarul pro-guvernamental Informer, care a ținut să le reamintească cititorilor săi o declarație făcută de Ivanisevic în timpul războiului, care, după ce a tras de câteva ori cu o mitralieră, a spus, pentru The New York Times, că "și-ar fi dorit să aibă în fața armei câțiva sârbi".

Pe de altă parte, nu este pentru prima dată când Djokovic este acuzat în media de trădare. S-a întâmplat și anul trecut, în timpul Cupei Mondiale la fotbal, când, după eliminarea Serbiei din competiție, a declarat că va susține Croația. 

De altfel, tenismenul sârb are legături strânse cu Croația, mama sa fiind născută în această țară.

"Goran vine din Croația, eu sunt din Serbia. Amândoi venim din țara care cândva se numea Iugoslavia. Când eram mic și am început să joc tenis, am urmărit meciul său cu Pete Sampras. Toți din această regiune îl susțineau", a răspuns Djokovic acuzațiilor aduse parteneriatul său cu Ivanisevic.

Leave a Comment