3dots.ro

Novak Djokovic, campion la US Open 2023, o legendă a tenisului mondial – video

Novak Djokovic, campion la US Open 2023, o legendă a tenisului mondial – video

Novak Djokovic și-a dovedit încă o dată clasa în finala de Grand Slam de la US Open pe care a controlat-o îautoritar și pe care a câștigat-o în minimum de seturi în fața lui Daniil Medvedev, scor 6-3, 7-6, 6-3.

„Să intru în istoria acestui sport este ceva cu adevărat remarcabil şi special. Evident, în toate modurile posibile, în toate sensurile posibile ale cuvântului special.

Este greu de descris în cuvinte. Aveam un vis în copilărie, la şapte, opt ani. Voiam să devin cel mai bun jucător din lume şi să câştig trofeul de la Wimbledon. Era singurul lucru pe care mi-l doream.

Dar apoi, când am reuşit, evident că am început să visez noi vise şi să îmi stabilesc noi obiective, noi ţeluri. Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aici, alături de voi, vorbind despre 24 de Slamuri. Niciodată nu am crezut că asta va fi realitatea, dar în ultimii doi ani am simţit că am o şansă, că am o şansă la istorie – şi de ce să nu profit de ea dacă mi se prezintă”, „, a spus Djokovici la ceremonia de înmânare a trofeului.

Nole își consilidează statutul de legendă a tenisului, încheind epic sezonul 2023 în care mai câștigase Australian Open și Roland Garros, la care se adaugă și o finală jucată la Wimbledon, cu Carlos Alcaraz.

După succesul formidabil obținut în acest an la Flushing Meadows, Nole devine jucătorul care a cucerit cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului, egalând-o pe Margaret Court (24).

Sârbul și-a luat revanșa în fața rusului, după finala pierdută acum doi ani, tot aici, la US Open, în trei seturi, triplu 6-4.

Djokovic cucerește US Open și încheie anul cu trei trofee de Grand Slam, performanță pe care o bifează pentru a patra oară în carieră, depășindu-l pe Roger Federer, care a făcut asta de trei ori.

De asemenea, după succesul de la Flushing Meadows, Novak Djokovic și-a asigurat definitiv locul în istoria acestui sport.
La 36 de ani și 111 zile, Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic câștigător al titlului de simplu masculin la US Open, o performanță colosală.

Novak Djokovic a câștigat 7 din ultimele 12 turnee de Grand Slam. A absentat la două dintre aceste 12 și a fost finalist la alte două.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs