Novak Djokovic: Prea mulţi îşi iau libertatea, de a întreba dacă te-ai vaccinat. Apoi, te judecă! Orice ai răspunde, da, nu, poate, mă gândesc, vor profita

19 Oct 2021 | scris de Anita Raicu

Prezenţa lui Novak Djokovic la Australian Open 2022, primul Grand Slam al anului viitor, este pusă sub un mare semn de întrebare din cauza restricțiilor pe care autoritățile australiene și organizatorii intenționează să le aplice în raport cu prezența în turneu a jucătorilor nevaccinați.

Novak Djokovic: Prea mulţi îşi iau libertatea, de a întreba dacă te-ai vaccinat. Apoi, te judecă! Orice ai răspunde, da, nu, poate, mă gândesc, vor profita

”Sunt multe speculații, inclusiv din partea presei, care mă deranjează. Nu am vorbit foarte mult despre vaccin. Nici nu avea sens, pentru că toată lumea deja face presupuneri din cauza declarației pe care am dat-o anul trecut. 

Nu doar în sport, ci în general, s-a creat o diferență între cei vaccinați și cei nevaccinați. Sunt dezamăgit. E oribil dacă discriminăm o persoană doar pentru că ia o decizie personală. E treaba fiecărui om dacă vrea sau nu să se vaccineze. 

Media pune presiune pe mulți oameni. În acest moment sunt prea multe informații contradictorii. Totul se schimbă rapid. Eu am propria opinie, dar nu voi dezvălui dacă sunt sau nu vaccinat. E o chestie personală. Mi se pare inadecvat să întrebi asta. 

Prea mulți oameni își iau această libertatea, de a întreba dacă te-ai vaccinat. Apoi te judecă! Orice ai spune - am făcut-o, nu am făcut-o, poate, nu știu, mă mai gândesc- vor folosi împotriva ta.

Orice aș zice, presa va împrăștia frică printre oameni, iar eu nu vreau să particip la acest război”, a spus Novak Djokovic, potrivit publicației sârbe Blic

”Vreau să merg în Australia, dar nu știu dacă o voi face. Vor fi multe restricții. Încearcă să facă astfel încât condițiile să fie mai bune decât în acest an. Problema e că, dacă vei călători pe avion cu o persoană pozitivă, chiar dacă ești vaccinat, trebuie să stai în carantină timp de 14 zile, închis în camera ta.

S-a întâmplat pentru 70 de jucători în 2021. Mi-ar plăcea ca jucătorii să se unească și să fie mai implicați în luarea deciziilor. Simt că nu suntem întrebați în legătură cu nimic. Adevărul e că nu știu dacă voi juca la Australian Open. Situația nu e bună deloc,” a explicat Novak Djokovic.

Deși a câștigat ediția din acest an, Djokovic a întâmpinat numeroase probleme fizice pe parcursul turneului și a lăsat de înțeles că obligația de a sta în cameră atât de mult timp a fost istovitoare.

”În acest an nu am avut o experiență bună. Să trebuiască să stau în cameră atât de mult timp, apoi să ies și să joc meciuri de cinci seturi... dacă deciziile vor rămâne la fel, cred că mulți jucători se vor întreba dacă vor mai merge,” a punctat Djokovic.


CLICK - Follow us on Google News