Părintele Necula pentru fotbaliștii cu fițe: Eu aş pune să joace naţionala într-un cătun, măi, frate! Cu o echipă de divizia a 4-a

Părintele Necula este de părere că echipa națională a României ar trebui să se întoarcă la origini pentru a-și recăpăta valorile de care are nevoie pentru a redeveni ceea ce a fost cândva.

Invitat în podcastul lui Mihai Morar, părintele Necula a vorbit despre situația din fotbalul românesc și este de părere că echipa națională ar trebui să evolueze mai mult pe stadioanele din provincie, unde ar avea o cu totul altă atmosferă decât în București.

De asemenea, părintele Necula are o idee inedită și îi propune lui Răzvan Burleanu să copieze modelul din filmul Invictus, când echipa națională de rugby a Africii de Sud a fost trimisă într-un sat pentru a reînvăța plăcerea de a juca.

Părintele Necula spune că în ziua de astăzi nu mai reușește să spună pe de rost componența echipei naționale a României deoarece schimbările de jucători sunt mult prea dese, din cauza dorinței de reformă.

El consideră că tricolorii ar trebui să se reapropie de suporteri și spune că un prim pas în această direcție ar fi să evolueze ”într-un cătun”, împotriva unei formații din fotbalul mic, eveniment care ar aduce o bucurie foarte mare localnicilor.

”Ţii minte, când eram mici, noi învăţam pe de rost echipa naţională de fotbal. O ştiam toată. Bă, acum mi-e imposibil. Ştii de ce? Pentru că viitorul este schimbarea. Totul este în reformă! Nu toţi putem juca în echipă, nu putem fi în teren. Dar putem fi lângă echipă…

De aia, naţionala trebuie să umble prin ţară, că ”unii e sătui de naţională în localitatea lor centrală”. Dacă mai iese pe la Cluj, pe la Iaşi, pe colo, pe colo, se mai schimbă un pic atmosfera.

Eu aş pune să joace naţionala într-un cătun, măi, frate! Cu o echipă de divizia a 4-a. Să bucuri şi nişte săteni că văd tricolorul pe pieptul unor oameni.

E filmul ăla, Invictus. Despre echipa naţională a Africii de Sud care joacă la un Campionat Mondial de rugby. Mandela îi trimite într-un sat, să reînveţe să joace rugby. Ălora le sunt datori (sătenilor – N.R.)!

Moftangiii ăştia care spun că nu vin la echipa naţională că, vai de mine, nu sunt sumele, nu sunt condiţiile… Gică, în satele alea sunt copii care visează la stadioane pline! Şi de acolo s-a salvat România de fiecare dată”, a spus părintele Necula în podcastul lui Mihai Morar, conform Telekom Sport.

    3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
    @ALL RIGHTS RESERVED