Rafael Nadal, după ce Djokovic va fi prezent la Australian Open: Aş fi preferat să nu participe

În mod normal, Novak Djokovic va putea participa la Australian Open, după ce judecătorul Anthony Kelly a revocat decizia de anulare a vizei prin care a intrat pe pământ australian.

Judecătorul Anthony Kelly a considerat că Novak Djokovic a procedat corect în încercarea de a intra în Australia

Magistratul a explicat că sportivul a obținut scutirea din partea unei comisii ale statului australian Victoria, suficient pentru ca decizia inițială a autorităților de a-i anula viza de călătorie să fie revocată. 

"Odată ce o persoană a sosit în țară, după ce un medic calificat i-a oferit în prealabil solicitantului o scutire medicală, mă întreb ce putea să facă omul ăsta mai mult, acesta este aspectul care mă intrigă cel mai mult.

Mai mult decât atât, acea scutire medicală a fost oferită de o comisie de specialiști independenți, stabilită de guvernul statului Victoria.", a explicat judecătorul, conform Sky Sports

 La Australian Open, Djokovic luptă pentru a ajunge să câștige Grand Slam-ul cu numărul 21 din carieră, vicotrie care l-ar face să depășească performanțele lui Roger Federer (40 de ani, locul 16 ATP) și Rafael Nadal (35 de ani, locul 6 ATP), ambii cu câte 20. 

Săptămâna trecută, Rafael Nadal a stârnit un val de reacții dure în Serbia, după ce a declarat că Djokovic ar trebui să se vaccineze. 

La câteva ore după ce Djokovic a câștigat procesul cu statul australian, într-o intervenție la postul de radio Onda Cero, Nadal a recunoscut că ar fi preferat ca "Nole" să nu poată participa la Australian Open, dar că respectă decizia instanței. 

"Din punct de vedere sportiv, aș fi preferat ca Djokovic să nu participe, dar justiția și-a spus cuvântul și respect decizia luată. Indiferent dacă sunt de acord sau nu cu Djokovic vizavi de unele lucruri, justiția a vorbit", a transmis Nadal, conform Marca