Metoda ingenioasă prin care germanii vor să fie mai proaspeți pe teren în semifinala cu tricolorii U21

26 Iun 2019 | scris de Andrei Romașcan

Nici germanilor nu le-a picat prea bine schimbarea orei de disputare a semifinalei din cadrul Campionatului European de Fotbal U21, mai ales că joi, la ora la care va începe meciul, 19, la Bologna, se vor înregistra 39 de grade Celsius la umbră...

  • Metoda ingenioasă prin care germanii vor să fie mai proaspeți pe teren în semifinala cu tricolorii U21

În încercarea de a fi cât mai proaspeți pe teren în meciul cu tricolorii, pentru a fi cât mai adaptați la condițiile de joc, începând de astăzi, staff-ul echipei Germaniei a luat hotărârea de a opri aerul condiționat în camerele jucătorilor, și asta, tipic prusac, fără să-i anunțe înainte.

”Nu-i ușor să dai drumul la aerul condiționat. Mulți dintre noi au probleme cu instalația de climatizare. Nici măcar nu știm exact cum funcționează”, a comentat situația fundașul Benjamin Henrichs, suspendat contra României.

Mijlocașul Eduard Löwen s-a plâns că ”în camere este mai rău decât în căldura de afară, pentru că aerul condiționat nu funcționează cum trebuie”.

Selecționerul a explicat că decizia a fost luată după consultări cu staff-ul medical.

”Am stabilit că instalația de climatizare nu trebuie să coboare sub o anumită temperatură. Practic, le-am sistat aerul condiționat. Este bine așa pentru că la alte turnee am avut experiențe neplăcute, în condițiile în care unii jucători au răcit. Și ne ajută să ne adaptăm mai ușor la canicula care va fi la ora partidei. E prima dată la acest turneu când jucăm devreme”, a declarat antrenorul german, Stefan Kuntz.

Singura metodă care le-a rămas tinerilor germani să se răcorească sunt dușurile reci! 

SHARE