3dots.ro

Motivul pentru care Simona Halep ar fi ales un arbitru american în procesul de la TAS: ”Nu avem încredere în români!”

Motivul pentru care Simona Halep ar fi ales un arbitru american în procesul de la TAS: ”Nu avem încredere în români!”

Regulamentul îi permitea Simonei Halep să aleagă ca judecător în procesul său de la Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pe unul dintre cei doi arbitri români care activează în cadrul instituției, Cristian Jura și Daniel Vișoiu, dar sportiva, probabil la sfatul primit din partea echipei de avocați care o reprezintă, a numit un arbitru american, Jeffrey G. Benz.

”Luăm un arbitru american de care am auzit noi că protejează sportivii”

”Avocații ei, cred eu, că au sfătuit-o și au spus așa: ‘Nu avem încredere în arbitrii români. Vor respecta legea pentru că vor să se profileze. Și atunci nu îi luăm pe ei. Luăm un arbitru american de care am auzit noi că protejează sportivii’. Asta îmi imaginez că s-a întâmplat”, a declarat Mihai Rusu pentru ProSport.

Antrenorul român crede că, în ciuda perspectivei pe care au văzut-o apărătorii lui Halep, cei trei arbitri care vor judeca procesul său, Annabelle Bennett (Australia), Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania), vor fi imparțiali.

”Ați auzit dumneavoastră un arbitru de la TAS care să protejeze un sportiv care este vinovat? Eu am încredere și în arbitrul american.

Eu nu cred că arbitrul american este așa cum speră mulți în România. Eu cred că toți trei nu fac decât să respecte programul anti-doping. Acest program anti-doping este stipulat și în legea românească și în legea americană”, a mai spus Mihai Rusu.

Reacția Simonei Halep când a ajuns la TAS

Audierea Simonei Halep a durat aproximativ nouă ore, iar la ieșirea din sala de judecată, sportiva româncă a fost întrebată de jurnaliști cum se simte și despre timpul destul de mare petrecut în fața judecătorilor.

”E normal, nu e nimic ieșit din comun. Nu pot să vorbesc. Vorbim la final”, a declarat Halep. Sportiva nu are voie să facă declarații despre procesul care se va întinde pe durata a trei zile.

În mod surprinzător, deși declarase că nu a mai vorbit de luni bune cu antrenorul francez, sportiva din România a luat cina cu Patrick Mouratoglou și cu echipa lui, miercuri seară, în Elveția.

Audierile continuă joi, când în fața completului de judecată vor apărea Patrick Mouratoglou și Candice Gohier, fizioterapeuta care i-a recomandat Simonei pudra de colagen care a fost contaminată cu roxadustat, substanța interzisă din cauza căreia Halep a primit 4 ani de suspendare.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs