Halep, analizată de Mats Wilander: «E destul de evident când joacă împotriva unor jucătoare care lovesc puternic»

21 Feb 2021 | scris de Anita Raicu

Simona Halep s-a arătat mulţumită de atingerea sferturilor la Australian Open 2021, în momentul revenirii în ţară. 

Halep, analizată de Mats Wilander: «E destul de evident când joacă împotriva unor jucătoare care lovesc puternic»

Până la apariţia Simonei, nimeni nu visa ca tenisul românesc să atingă performanțe atât de înalte la turneele de Grand Slam.

Acum însă, de fiecare dată, sperăm ca Halep să câştige trofeul, și poate din acest motiv parcursul Simonei la Melbourne a fost un pic dezamăgitor pentru unii dintre fanii ei. 

La 29 de ani, Simona Halep este câștigătoarea a două trofee majore, cucerite la French Open 2018 şi la Wimbledon 2019, dar senzaţia generală este aceea că, la ce nivel înalt a atins, fiind prezentă de şapte ani în Top 10, ea ar fi putut să obțină mai mult în turneele de Grand Slam.

Într-o analiză făcută pentru Eurosport, Mats Wilander, fost număr 1 mondial, cu şapte titluri de Grand Slam în CV, a explicat ce îmbunătățiri ar trebui să aducă Halep jocului său pentru a câştiga al treilea trofeu major din carieră.

”Cred că Simona are de lucrat, în continuare, înspre a lovi mai devreme mingea, atunci când are ocazia. (...)

Când loveşte adânc în teren, acele mingi grozave, trebuie să-şi îmbunătăţească abilitatea de a anticipa că adversara ei e în pericol, să intre în teren şi să atace unghiul, să lovească mai devreme.

Apoi, poate folosi o poziţionare în teren mai agresivă, mai degrabă decât să aştepte ca mingea să vină la ea.

Cred că aceasta e slăbiciunea ei şi un element pe care şi-l poate îmbunătăţi. Odată cu asta vin şi oportunităţile de a avansa în teren. 

Cred că încă îi lipseşte această abilitate de a simţi când poate lovi mingea mai devreme decât o face deja. Devine destul de evident când joacă împotriva unor jucătoare care lovesc puternic”, a analizat Mats Wilander.


CLICK - Follow us on Google News